Η «Black Friday» ήταν πραγματικά μαύρη...

 29 Νοέμβρη 2021 Αρ.Πρ.60

Η «Black Friday» ήταν πραγματικά μαύρη

λόγω της νέας πλημμύρας για τους επαγγελματίες του Μενιδίου.

Με την νεροποντή της περασμένης Παρασκευής, οι δρόμοι του Μενιδίου μετατράπηκαν για άλλη μια φορά σε απροσπέλαστα ποτάμια, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης.

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, είναι χαρακτηριστικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί κάθε φορά που βρέχει. Ιδιαίτερα στην οδό Δεκελείας και στην αρχή της Πάρνηθας που αποτελεί κομβικό σημείο για την προσέλευση στην αγορά, τα νερά ξεπερνούσαν το επίπεδο του πεζοδρομίου αφού η πρόσφατη ασφαλτόστρωση του δρόμου, όπως μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι, ανέβασε το επίπεδό του. Σε πολλά καταστήματα τελικά το νερό, παρά τις προσπάθειες αυτοσχέδιας οχύρωσης, μπήκε και προκάλεσε ζημιές, ιδιαίτερα σε όσους έχουν υπόγειους χώρους.

Την «Black Friday», σε μια πολυδιαφημισμένη μέρα, που υποτίθεται ότι τα μικρά εμπορικά καταστήματα "ίσως" είχαν την ευκαιρία να βγάλουν μέρος από «τα σπασμένα» των απωλειών της περιόδου της πανδημίας, αναδείχθηκε η πραγματική αδιαφορία του κράτους που αν εξασφάλιζε τις απαραίτητες υποδομές, δεν θα είχε πάει χαμένη μια ακόμα ημέρα δουλειάς.

Όσο και αν η Δημοτική Αρχή διακινεί φωτογραφίες από τα «εργοτάξια» και αυτοδιαφημίζεται στα social media, δεν κρύβεται η πραγματικότητα. Με έργα βιτρίνας και μπαλώματα, με παρεμβάσεις που χαρακτηρίζονται από κακοτεχνίες και έλλειψη ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Όσο η λογική «κόστους-οφέλους» που υπολογίζει αν ένα έργο θα είναι κερδοφόρο για τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, καθορίζει το αν θα πραγματοποιούνται έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής μας, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Μενιδίου είμαστε σίγουροι ότι θα ζήσουμε πολλές ακόμα «Μαύρες Παρασκευές» όπως η προχτεσινή.

Διεκδικούμε:

  1. Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες επαγγελματίες στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί.

  2. Να καθαριστούν τα ρέματα και τα φρεάτια, να φτιαχτούν επιπλέον δεξαμενές ανάσχεσης υδάτων στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας. Να ξεκινήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις ουσιαστικά και ολοκληρωμένα έργα διευθέτησης των ρεμάτων και αντιπλημμυρικής θωράκισης του Κέντρου του Μενιδίου.

  3. Όταν πλημμυρίζουν οι δρόμοι μπροστά στα καταστήματα, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να σταματάει η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτούς τους δρόμους και να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας, για να μην κινδυνεύουν οι οδηγοί αλλά και για να μην προκαλούνται κυματισμοί που οδηγούν το νερό εντός των καταστημάτων.

  4. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής να ενταχτεί στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε επίπεδο Αττικής, κι όχι να κουκουλωθεί με έργα - «μπαλώματα» που αντί να λύνουν, οξύνουν ή μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλη περιοχή.

  5. Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό, μόνιμα και σταθερά, η Πυροσβεστική που παίζει αποφασιστικό ρόλο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων.



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου