Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία. Νομοθετική κατοχύρωση της τώρα!

 

Δελτίο Τύπου

2/12/2021

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία. Νομοθετική κατοχύρωση της τώρα!

Την προηγουμένη εβδομάδα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου τομέα Αθηνών με επιστολή της, ζήτησε από τις ενώσεις και τους συλλόγους επαγγελματιών και εμπόρων, τη γνώμη τους για το αν πρέπει τα καταστήματα πού πωλούν ευπαθή προϊόντα στους παραπάνω δήμους να ανοίγουν 52 Κυριακές το χρόνο, ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού (!!!) με τους δήμους Κηφισιάς και Χαλανδρίου που έχουν χαρακτηριστεί τουριστικοί και ανοίγουν όλες τις Κυριακές.

Οι κύριοι της περιφερειακής ενότητας ας αφήσουν τα σάπια! Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι διακαής πόθος των πολυκαταστημάτων, των Super Market των εμπορικών αλυσίδων και των πολύ μεγάλων τοπικών επιχειρήσεων. Αυτοί πιέζουν και η περιφερειακή ενότητα του Βόρειου τομέα, παίζοντας το ρόλο του λαγού, βγαίνει μπροστά για να πάει ένα βήμα παρακάτω, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας ή ότι έχει απομείνει από αυτήν.

Υπενθυμίζουμε για όποιον το έχει ξεχάσει ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν βάλει το χεράκι τους για να φτάσουμε σήμερα να συζητάμε για δουλεία 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς ξεκούραση, ελεύθερο και ποιοτικό οικογενειακό χρόνο.

Ο περιβόητος νόμος που βάφτισε το Χαλάνδρι την Κηφισιά και άλλες περιοχές στην Αττική ως τουριστικές είναι τέκνο της προηγούμενης Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Έτσι, απελευθερώθηκαν οι 32 από τις 52 Κυριακές του χρόνου. Τη σκυτάλη πήρε πέρσι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πού με το νόμο – τερατούργημα που ψήφισε, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του λαού μας, διεύρυνε την απελευθέρωση της κυριακάτικης εργασίας σε δεκάδες κλάδους και επαγγέλματα, στις μεταφορές, στην επισκευή, στο λιμάνι κλπ.

Η ομοσπονδία μας είχε προειδοποιήσει ότι κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση στον ελεύθερο χρόνο, και στο δικαίωμα της ξεκούρασης, Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσο διευρύνονται οι ώρες λειτουργίας στο εμπόριο τόσο το ντόμινο για το σύνολο της οικονομίας θα συνεχίζεται. Σήμερα έρχεται η αντιπεριφέρεια Βόρειου τομέα να μας πληροφορήσει ότι υπάρχει άλλο ένα παραθυράκι ώστε να παρακαμφθεί η κυριακάτικη αργία σε ακόμα περισσότερους δήμους και κλάδους με πρόφαση την ύπαρξη αθέμιτου ανταγωνισμού.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν Αν δεν τους σταματήσουμε !

Για να επιβιώσουμε σε συνθήκες παραπέρα απελευθέρωσης του ωραρίου και να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, θα αναγκαστούμε να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες. Το δικαίωμά μας στην ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος ατομικός και οικογενειακός συρρικνώνεται, η υγεία επιβαρύνεται. Οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες που συνήθως επιφορτίζονται την ανατροφή των παιδιών και άλλες καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις, θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα.

Καλούμε τις Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Έμπορων, τους Εμπορικούς Συλλόγους σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη καταδίκη αυτής της νέας παρέμβασης.

Με τους αγώνες μας και την οργάνωση μας, μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία. Νομοθετική κατοχύρωση της τώρα.!

Κατάργηση κάθε νομού και διάταξης που επιτρέπει την λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου