ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΤΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ, ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ!

15/10/2021 Αρ.Πρωτ.25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΤΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ, ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ!

Οι επαγγελματίες του Μενιδίου γίναμε για μια ακόμα χρονιά στο ίδιο έργο θεατές, βλέποντας με τις πρώτες φθινοπωρινές μπόρες οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης που περνούν μπροστά από τα καταστήματά μας να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Στα δεκάδες προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στις πλάτες μας από την οικονομική κρίση μέσα στην πανδημία και τους περιορισμούς λόγω του covid-19, την αυξανόμενη ακρίβεια με τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, στα πάγια ρεύματος, θέρμανσης κλπ, έρχονται να προστεθούν τα χαμένα μεροκάματα των ημερών που βρέχει. Ζούμε με το άγχος και τον φόβο ότι αν ενταθούν τα φαινόμενα θα βιώσουμε για μια ακόμα φορά καταστροφές στα καταστήματα και το εμπόρευμα μας.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα της χθεσινής ημέρας που το κέντρο του Μενιδίου θύμιζε πόλη φάντασμα. Με την κατάσταση που επικρατούσε στους δρόμους, με το νερό να καλύπτει τα πεζοδρόμια φτάνοντας μέχρι τις εισόδους των καταστημάτων, δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Οι περισσότεροι επαγγελματίες, έχοντας την πείρα των προηγούμενων ετών, τα κράτησαν κλειστά, ενώ οι λίγοι πραγματικά γενναίοι συνάδελφοι που λειτουργούσαν μέτραγαν τις χαμένες ώρες και το χαμένο εισόδημα της ημέρας.

Στις κουβέντες που ανοίξαμε με όσους επαγγελματίες συναντήσαμε ακουγόταν η ίδια φράση. «Δεν πάει άλλο»!

Δεν μπορεί το 2021 με την πρώτη βροχή να πνιγόμαστε. Δεν μπορεί να βλέπουμε κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακές αρχές να αλλάζουν και τα προβλήματα που μας βασανίζουν να μένουν ίδια και απαράλλαχτα. Δεν γίνεται να έχουμε φτάσει στο σημείο όταν βρέχει να οχυρωνόμαστε και να φυλάμε σκοπιά στα καταστήματά μας όλη νύχτα για να μην μπει το νερό!

Τις προηγούμενες μέρες Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια και Πολιτική Προστασία δήλωναν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα. Για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν.

Οι επαγγελματίες του Μενιδίου γνωρίζουμε καλά ότι για την κατάσταση αυτή δεν φταίει ούτε η ένταση των καιρικών φαινομένων, ούτε η «θεομηνία» όπως συνεχώς βαφτίζονται τα φυσικά φαινόμενα. Ευθύνεται η έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, η υποχρηματοδότηση από το κράτος για την ανάπτυξη και συντήρηση των αναγκαίων υποδομών και η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού στην Περιφέρεια και στον Δήμο μας.

Στη λογική κόστους-οφέλους τους κοστίζει λιγότερο μια πενιχρή και τις περισσότερες φορές ανύπαρκτη αποζημίωση αδιαφορώντας ακόμη και για την απώλεια ανθρώπων, όπως στις πλημμύρες του 2015, από το να θωρακίσουν αντιπλημμυρικά με έργα το δήμο μας.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλούμε άμεσα Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματίες του Μενιδίου να είμαστε σε ετοιμότητα. Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη μπροστά στις δυσκολίες, να οργανώσουμε την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και των καταστημάτων μας.







 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου