ΟΒΣΑ: Ανακοίνωση για της Πλημμύρες στην Αττική

ΑΘΗΝΑ 14/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία δηλώνει αμέριστη συμπαράσταση σε όσους, κινδύνεψαν και είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται, από την κακοκαιρία που εξελίσσεται. Εκατοντάδες καταγγελίες για πλημμυρισμένα μαγαζιά και σπίτια σε όλη την Αττική και η κορύφωση των καιρικών φαινομένων είναι μπροστά μας.

Το νέο έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο. Η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειών και δημοτικών αρχών που επισκέπτονται τον «χώρο του εγκλήματος» χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, καλυπτόμενοι πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  


Δεν βρέχει πρώτη φορά στην Αττική! Μάνδρα, Ελευσίνα, Κινέτα, Περιστέρι, και άλλες περιοχές έχουν χτυπηθεί ξανά και ξανά! Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, οι Περιφερειακές Διοικήσεις, οι δήμοι δεν φρόντισαν να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν να καθαριστούν τα φρεάτια των δρόμων.

Έργα κρίσιμα για την ζωή μας, όπως τα αντιπλημμυρικά, δεν θεωρούνται επιλέξιμα, δεν χρηματοδοτούνται από το πολυδιαφημισμένο ταμείο ανάκαμψης της κυβέρνησης, μένουν στα χαρτιά, γιατί δεν γεμίζουν τα ταμία των μονοπωλίων με χρήμα, όπως τα έργα που έχουν ανταποδοτική χρήση. Την ιδιά ώρα, οι αυτοκινητόδρομοι, με τα διόδια, περατώνονται σε χρόνο μηδέν.


Καλούμε σε ετοιμότητα τις ενώσεις και τα σωματεία αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο όσους συνάδελφους είναι σε έκτακτη ανάγκη. Οργανώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη, για να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας καταστρέφει, που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας, τις ζωές των οικογενειών μας.

Απαιτούμε:

  • Άμεση αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών στις υποδομές. Μέτρα άμεσης ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

  • Αναστολή κάθε είδους υποχρεώσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, κλπ των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών – εμπόρων – βιοτεχνών στις κατεστραμμένες περιοχές.

  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους που θα κλείσουν αναγκαστικά τις μικροεπιχειρήσεις τους.

  • Να ξεκινήσουν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Να γίνουν τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα και τα φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους

  • Άμεση αποζημίωση στο σύνολο της καταστροφής που έχουν υποστεί σπίτια και μικρές επιχειρήσεις και να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ





 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου