ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΤΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ, ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ

ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ!

Μόλις πριν λίγες μέρες, οι επαγγελματίες του Μενιδίου γίναμε για μια ακόμα χρονιά στο ίδιο έργο θεατές, βλέποντας με τις πρώτες φθινοπωρινές μπόρες οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης που περνούν μπροστά από τα καταστήματά μας να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Στα δεκάδες προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στις πλάτες μας εν μέσω πανδημίας και περιορισμών λόγω του covid-19, την αυξανόμενη ακρίβεια με τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, πάγια ρεύματος, θέρμανση κλπ, έρχονται να προστεθούν τα χαμένα μεροκάματα των ημερών που βρέχει. Ζούμε με το άγχος ότι σε μια επόμενη βροχόπτωση και αν ενταθούν τα φαινόμενα θα βιώσουμε για μια ακόμα φορά καταστροφές στα καταστήματα και το εμπόρευμα μας.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του κέντρου και άλλων γειτονιών του Δήμου μας που θύμιζαν πόλη φάντασμα. Με την κατάσταση που επικρατούσε στους δρόμους, με το νερό να καλύπτει τα πεζοδρόμια φτάνοντας μέχρι τις εισόδους των καταστημάτων, δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Οι περισσότεροι επαγγελματίες, έχοντας την πείρα των προηγούμενων ετών, τα κράτησαν κλειστά, ενώ οι λίγοι πραγματικά γενναίοι συνάδελφοι που λειτουργούσαν μέτραγαν τις χαμένες ώρες και το χαμένο εισόδημα της ημέρας.

Στις κουβέντες που ανοίξαμε με όσους επαγγελματίες συναντήσαμε ακουγόταν η ίδια φράση. «Δεν πάει άλλο»!

Δεν μπορεί το 2021 με την πρώτη βροχή να πνιγόμαστε. Δεν μπορεί να βλέπουμε κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακές αρχές να αλλάζουν και τα προβλήματα που μας βασανίζουν να μένουν ίδια και απαράλλαχτα. Δεν γίνεται να έχουμε φτάσει στο σημείο όταν βρέχει να οχυρωνόμαστε και να φυλάμε σκοπιά στα καταστήματά μας όλη νύχτα για να μην μπει το νερό!

Τις μέρες πριν τις βροχοπτώσεις Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια και Πολιτική Προστασία δήλωναν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα. Για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν. Για μια ακόμα φορά η μόνη τους αντίδραση ήταν η επίκληση της «ατομικής ευθύνης», οι «συστάσεις» να μην κυκλοφορούμε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα μηνύματα από το 112 που μας ζητάνε να κλειδαμπαρωθούμε στα σπίτια μας λες και γίνεται πόλεμος!

Οι επαγγελματίες του Μενιδίου γνωρίζουμε καλά ότι για την κατάσταση αυτή δεν φταίει ούτε η ένταση των καιρικών φαινομένων, ούτε η «θεομηνία» όπως συνεχώς βαφτίζονται τα φυσικά φαινόμενα. Ευθύνεται η έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, η υποχρηματοδότηση από το κράτος για την ανάπτυξη και συντήρηση των αναγκαίων υποδομών και η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού στην Περιφέρεια και στον Δήμο μας.

Την ίδια ώρα που τεράστια ποσά κατευθύνονται στην πολυδιαφημισμένη «ανάπτυξη για όλους» που τελικά αφορά μόνο τους μεγάλους ομίλους, τα έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης χαρακτηρίζονται ως "μη επιλέξιμα", επειδή δεν είναι ανταποδοτικά και δεν εξασφαλίζουν κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλούμε άμεσα Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή και Περιφέρεια να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας!

  • Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του Μενιδίου, τα σωματεία, τον κάθε κάτοικο ξεχωριστά, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αχαρνών την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ.

  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν στην Πλατεία Συντάγματος, δεκάδες επιτροπές αγώνα, πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών από όλη τη χώρα στις 6 Νοέμβρη στις 12:00 μ.μ.

Να είμαστε εμείς που με την μαζική μας παρουσία θα πνίξουμε τις πολιτικές που πλημμυρίζουν, καίνε και καταστρέφουν τις ζωές και την περιουσία μας!






 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου