Οι μικροί επαγγελματίες, διαδηλώνουμε μαζί με όλο τον λαό!

 

4 Νοέμβρη στις 7μ.μ. στο Σύνταγμα

Δεν μπορούμε να μένουμε βουβοί στο καθημερινό χτύπημα του εισοδήματός μας, της υγείας μας και της ζωής μας. Πέρα από την νέα έξαρση της πανδημίας που μας απειλεί, η έξαρση ακρίβειας και χρεών μαζί με την αβάσταχτη φορολογία κάνει την επιβίωση δύσκολη.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την αύξηση του ΑΕΠ δεν πείθουν, γιατί κανένας δεν είδε αύξηση στην τσέπη του. Η ακρίβεια τα σαρώνει όλα με ρυθμούς χιονοστιβάδας.

  • Αύξηση στην τιμή ρεύματος που ξεπερνούν το 40%, χωρίς καμία κυβερνητική στήριξη για τις μικροεπιχειρήσεις μας

  • Αύξηση των κατασκευαστικών υλικών 13,6% στα μεταλλικά προϊόντα (29,61%), στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (12,30%), στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (10,38%) κλπ.

  • Αύξηση σε φυσικό αέριο 100%, πετρέλαιο θέρμανσης 28,9%, καύσιμα - λιπαντικά 17,4%. Και παραπέρα στα τρόφιμα, αλεύρι 30%, λαχανικά 21,5%, ελαιόλαδο 7,1% κλπ.

Οι αυξήσεις αυτές, έρχονται μετά από μια μακρά περίοδο μείωσης των εισοδημάτων, διόγκωσης των χρεών, ψαλιδίζοντας κάθε προοπτική βελτίωσης.

Ο λυσσαλέος ανταγωνισμός και οι πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ διαμορφώνουν ασφυκτικές συνθήκες για τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων

Γι’ αυτό και διεκδικούμε:

  • Καμιά διακοπή! Φθηνότερα τιμολόγια ενεργείας σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση όλων των χαρατσιών που ενσωματώνονται στους λογαριασμούς.

  • Κατάργηση των ειδικών φόρου σε ενέργεια και καύσιμα.

  • Επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος στο ύψος των αυξήσεων για αυτοαπασχολουμένους και ΕΒΕ με εισόδημα μικρότερο των 12000 €.

  • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών επαγγελματικής στέγης και πρώτης κατοικίας.

Οι επιπτώσεις του «νόμου Χατζηδάκη» μας αφορούν, θα χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα!

Αέρα στα πανιά των μονοπωλιακών ομίλων δίνει το νομοσχέδιο έκτρωμα της ΝΔ που επιδεινώνει τις συνθήκες ζωής και εργασίας του εργαζόμενου λαού. Ταυτόχρονα εντείνει την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό αξιώνοντας σιγή νεκροταφείου στο λαϊκό κίνημα, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντιλαϊκού σχεδιασμού.

Η απλήρωτη 10ωρη εργασία και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ωφελούν εκείνες κυρίως τις επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους. Όσο οι μεγάλες επιχειρήσεις θα βγάζουν “και από τη μύγα ξύγκι” ξεπατώνοντας τους εργαζόμενους, ελάχιστα θα είναι τα οφέλη για όσους από εμάς απασχολούμε 1-2 άτομα προσωπικό, πόσο μάλλον για όσους στηριζόμαστε αποκλειστικά στη δική μας εργασία. Σε βάθος χρόνου θα οξυνθεί ο ανταγωνισμός σε βάρος μας

Το ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας μαζί με τους άλλους νόμους “διευθέτησης του χρόνου εργασίας” που προωθούνται, μετατρέπουν την αγορά σε ρωμαϊκή αρένα. Για να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες, αναγκαζόμαστε και εμείς να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες. Το δικαίωμά μας στην ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος -ατομικός και οικογενειακός- πάει περίπατο. Τις συνέπειες αυτές πληρώνουμε όλοι οι επαγγελματίες, ειδικά οι συναδέλφισσες που εκτός της εργασίας τους, συνήθως επιφορτίζονται και με όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις, την ανατροφή των παιδιών κ.ο.κ.

Γι’ αυτό, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές που το υπηρετούν. Η ανάπτυξη των αγώνων, μπορεί να βάλει φρένο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ο δρόμος της οικονομικής ανάκαμψης που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στρωμένος με ένταση της εκμετάλλευσης και καταπατημένα εργατικά δικαιώματα, λουκέτα μαγαζιών και διόγκωση των χρεών των αυτοαπασχολούμενων.

Η “επόμενη μέρα” πρέπει να μας βρει στη μάχη, στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Συνεχίζουμε μαζικά οργανώνοντας και τη δική μας πάλη για την προστασία του εισοδήματός μας, για την κατάργηση των άδικων φόρων όπως το τέλος επιτηδεύματος και την επανένταξή μας σε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, για την κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών και τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, για την προστασία από τον εφιάλτη της πανδημίας που συνεχίζεται, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία των παιδιών μας



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου