Ο ΣΕΒΑ στις πρώτες γραμμές κινητοποίησης και διεκδίκησης με την ΟΒΣΑ


Με συμμετοχή του ΣΕΒΑ στην κινητοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης, που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε με πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες διεκδικήσαμε μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας.


Απέναντί μας βρέθηκε ξανά η κυβέρνηση που με εντολή της η Αστυνομία μας απαγόρευσε να κατευθυνθούμε στη Βουλή, προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματά μας.

Συγκεκριμένα, μόλις τα μπλοκ βγήκαν στον δρόμο,  η Αστυνομία επιχείρησε να «περιφράξει» την πορεία με δυνάμεις της ομάδας «ΟΔΟΣ». Παρά την απαίτηση να αποσυρθούν για να ξεκινήσει η πορεία, η Αστυνομία επέμεινε στην απαράδεκτη και προκλητική στάση της. Έτσι, αλλάζοντας το δρομολόγιο η πορεία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τα Σωματεία να ξεκαθαρίζουν ότι δεν αποδέχονται να γίνεται η διαμαρτυρία τους με τη «συνοδεία» της Αστυνομίας.

Η κινητοποίηση έφτασε τελικά έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική βάζει λουκέτο σε κάθε μαγαζί»  και «Αφορολόγητο η απαίτησή μας, δεν θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης. Τη …δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου, στους μεγαλεμπόρους ότι θα τηρήσει τη νομοθεσία για τις διαδηλώσεις, σχολίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων ΑττικήςΘανάσης Καλαμπαλίκης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο. «Τους λέμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους, πιο πολλούς, πιο αποφασισμένους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το αμέσως επόμενο διάστημα. Είμαστε εδώ να φωνάζουμε για το δίκαιο των αναγκών μας και των αιτημάτων μας. Αυτοί που δεν παίρνουν μέτρα για το εισόδημα και τη ζωή μας είναι οι ίδιοι που μας φέρνουν συνοδεία την Αστυνομία», σημείωσε.

Και με τη σημερινή μας κινητοποίηση διεκδικήσαμε:

  • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, καθώς και του συνόλου των τόκων και των προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης (30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους αυτοαπασχολούμενους έβαλαν λουκέτο).

  • Ρύθμιση χρεών για κατανάλωση ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια. Αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ.

  • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

  • Καθιέρωση ακατάσχετου του επιχειρηματικού λογαριασμού. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος. Μείωση των έμμεσων φόρων.

  • Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων, χωρίς όρους, στα κλαδικά προγράμματα στήριξης, π.χ. στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης για την Εστίαση. Η «επιστρεπτέα προκαταβολή» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.

  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους κλείνουν την επιχείρησή τους, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.






 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου