Όχι στις μετακινήσεις γιατρών και στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών

 

Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστή η μετακίνηση των 2 πνευμονολόγων ιατρών του Κέντρου Υγείας Αχαρνών στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο ‘Άγιοι Ανάργυροι’, όπου εναλλάξ, για ένα μήνα ο καθένας, θα καλύπτουν κενά στο αντίστοιχο Νοσοκομείο.

Σε ένα δήμο όπως ο Δήμος Αχαρνών, με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους, με εκατοντάδες χώρους δουλειάς και χωρίς την ύπαρξη δημόσιου νοσοκομείου σε όλη την Ανατολική Αττική η απόφαση αυτή έρχεται να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο λαό της περιοχής μας. Δεν είναι ‘λύση’ η κάλυψη των κενών με «μπαλώματα» και μετακινήσεις γιατρών από τη μια δομή Υγείας σε άλλη.

Το Κέντρο Υγείας είναι ήδη υποστελεχωμένο, με βασικές ειδικότητες γιατρών να απουσιάζουν, αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά διαχρονικά και από όλες τις προηγούμενες. Η μετακίνηση γιατρών επιδεινώνει την ήδη τραγική κατάσταση, αφού τα ραντεβού ασθενών για τις αναγκαίες εξετάσεις, σπιρομετρήσεις κτλ θα πάνε ακόμα πιο πίσω, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να στρέφονται σε ιδιωτικές κλινικές όπως πχ στην Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό και να πληρώνουν από την τσέπη τους για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Φτάνει πια! Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!

  • Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να σταματήσουν τις μετακινήσεις ιατρών.

  • Απαιτούμε να γίνει πράξη, το πάγιο αίτημα των Σωματείων και των υγειονομικών, για άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες για την κάλυψη όλων των κενών.

  • Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, με μόνιμη ύπαρξη ασθενοφόρου. Η Πολυκλινική να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ μαζί με όλο το προσωπικό που διαθέτει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Εργατικά Σωματεία και μαζικοί φορείς Μενιδίου

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου