ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Την Τετάρτη στις 8 του Νοέμβρη, 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

 ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

Την Τετάρτη στις 8 του Νοέμβρη, 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

 διαδηλώνουμε για τα αυτονόητα!

Για αξιοπρεπές εισόδημα και εξασφάλιση των αναγκών μας!

Δεν θα ανεχθούμε νέα φορολογικά βάρη!

Μέσα στον μήνα Νοέμβρη η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή για την δήθεν «πάταξη της φοροδιαφυγής», ετοιμάζει νέο γύρο φοροεπιδρομής, με σκοπό να πάρει ακόμα περισσότερα από τους μικρούς επαγγελματίες που ήδη μαζί με τους εργαζόμενους πληρώνουμε το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Είναι πρόκληση και αποτελεί αιτία πολέμου για τους μικρούς επαγγελματίες, η πρόθεση της κυβέρνησης, να θεσπίσει κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα στα 10.920 ευρώ/έτος, όταν στον σχεδιασμό είναι και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης από το 9% στο 20% που σημαίνει ότι ελάχιστος φόρος θα είναι τα 1820 ευρώ. Πόσο μάλλον που με την προκαταβολή φόρου το ποσό αυτό εκτινάσσεται στα 3.640 ευρώ δηλαδή στο 40% του δηλωθέντος εισοδήματος! Πιο απλά 455 ευρώ τον μήνα για να ζήσουν χιλιάδες επαγγελματίες και οι οικογένειές τους!

ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΜΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ!

Αυτό που κρύβουν είναι ότι οι μικροί επαγγελματίες:

  • Δεν έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα σε αφορολόγητο.

  • Φορολογούνται από το 1ο Ευρώ και η προκαταβολή φόρου, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος, εξανεμίζουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός μας πριν ακόμα το πάρουμε στα χέρια μας.

  • Βρίσκονται σε ένα συνεχές κυνήγι με τις υποχρεώσεις χωρίς καμία ουσιαστική διευκόλυνση όπως τον υψηλό ΦΠΑ, τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα ενοίκια, στις πρώτες ύλες, στις εισφορές του ΕΦΚΑ, τα υψηλά Δημοτικά Τέλη αλλά και τα χρέη που αναγκαστήκανε να φορτωθούν στην περίοδο της κρίσης και της πανδημίας για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Στον αντίποδα βασιλεύει η «νόμιμη» φοροαπαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων με:

  • Τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων. Όπως ο «αναβαλλόμενος» φόρος των τραπεζών.

  • Την εθελοντική και συμβολική φορολογία των εφοπλιστών.

  • Τις φοροαπαλλαγές των στρατηγικών επενδυτών που έχουν ενταχθεί στους κάθε λογής αναπτυξιακούς νόμους από τους οποίους με τα κριτήρια που θέτουν πετάνε εκτός τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η νέα αυτή επίθεση που ετοιμάζουν στο εισόδημά των μικρών επαγγελματιών, έχει ως σκοπό να εξασφαλιστεί το νέο πλεόνασμα που υπολογίζεται με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό στο 2,1%, ώστε απρόσκοπτα να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των ομίλων για να ενισχυθεί η κερδοφορία τους.

Γι’ αυτό και η αναζήτηση νέων φορολογικών βαρών, η «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» όπως την λένε κομψά. Γι’ αυτό και τέτοια εμμονή, τόσος θόρυβος, για τις αποδείξεις, τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και την δήθεν φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων.

Μάλιστα για να μπορέσουν με τις δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις να εφαρμόσουν τους άδικους νόμους, έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές «κυνήγι μαγισσών», δείχνοντας με το δάχτυλο ως «φοροφυγάδες» τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρεμπόρους, καλλιεργώντας κλίμα ενοχής και δυσπιστία μέσα στην κοινωνία, κρύβοντας έτσι το δάσος της αντιλαϊκής πολιτικής που χρόνια τώρα τσακίζει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.

Προσπαθούν να εμφανίσουν το κράτος – γδάρτη σαν θύμα ενώ είναι ο θύτης που χρόνο με το χρόνο και με την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων, σπρώχνει στην ανέχεια μεγάλα τμήματα μικρών επαγγελματιών, δημιουργώντας το έδαφος για την απόκρυψη εισοδήματος, αφού σε διαφορετική περίπτωση ολόκληρες οικογένειες δυσκολεύονται ακόμα και να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

Η αντιμετώπιση της φοροληστείας από την κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει από καθέναν ατομικά. Χρειάζεται τώρα στην βάση των κοινών μας προβλημάτων να δυναμώσουμε τη συζήτηση μέσα στους Συλλόγους και τους φορείς των επαγγελματιών.

Με οργάνωση και αγώνα είναι η ώρα να δώσουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης που αντί να απειλεί και να στοχοποιεί τους μικρούς επαγγελματίες, απαιτούμε να ικανοποιήσει τώρα τα δίκαια αιτήματά μας:

  • Κάτω ο προϋπολογισμός που φέρνει νέα ματωμένα πλεονάσματα.

  • Καμία σκέψη για θέσπιση κατώτατου τεκμαρτού εισοδήματος.

  • Άμεση επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση).

  • Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς ορούς και προϋποθέσεις.

  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές ακατάσχετος λογαριασμός για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου