Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

Οι μικροί επαγγελματίες δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια

απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή και το εισόδημά μας.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Παρακολουθήσαμε για μια ακόμα χρονιά τις διαβόητες εξαγγελίες της κυβέρνησης στην ΔΕΘ όπου επιβεβαιώθηκε ότι η επίθεση στους μικρούς επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους, συνολικά στα φτωχά λαϊκά στρώματα, το επόμενο διάστημα θα χτυπήσει σαν τσουνάμι ότι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματα μας πλήττοντας το πενιχρό εισόδημά που μας έχει απομείνει!

Την στιγμή που στην περιοχή μας είναι ακόμα ανοικτές οι πληγές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, με τα αιτήματα των πληγέντων ανικανοποίητα, την ίδια στιγμή που στην Θεσσαλία ως αντίδοτο στη παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού, λάμπει η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, όπου οι κάτοικοι μαζί με απεσταλμένους από δεκάδες ομοσπονδίες, σωματεία και φορείς, μαζί με απλό κόσμο κάνουν πράξη το σύνθημα «μόνο οι λαός σώζει τον λαό», δίνοντας με αυτοθυσία την μάχη για να σωθεί ότι σώζεται, ο πρωθυπουργός για λογαριασμό της κυβέρνησης επιβεβαίωσε όσα γνωρίζαμε και προειδοποιούσαμε.

Προχωράει στον στραγγαλισμό των μικρών επαγγελματιών με το ψηφιακό κυνήγι της λεγόμενης «μικρής φοροδιαφυγής», θέλοντας να εξασφαλίσει τα ματωμένα πλεονάσματα από την υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρεμπόρων τους οποίους το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε ως φοροφυγάδες και μπαταχτσήδες, λέγοντας μάλιστα ότι ''αυτή η Κυβέρνηση διαθέτει και την πολιτική νομιμοποίηση και την τεχνογνωσία για να σας εντοπίσει".

Δεν έχει καμία πρόθεση να μειώσει τους άδικους έμμεσους φόρους που τσακίζουν τον λαϊκό προϋπολογισμό με τις τιμές σε βασικά είδη όπως τρόφιμα, καύσιμα κλπ. όταν συνεχίζει να μην ακουμπάει την εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών, τις αναβολές στην φορολόγηση των τραπεζιτών, τις συνεχείς φοροελαφρύνσεις και τους επιδοτούμενους μποναμάδες που απολαμβάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι βιομήχανοι ενώ εμείς οι μικροί τους βλέπουμε με τα κιάλια.

Την ίδια στιγμή που προχωρά το φορομπηχτικό νομοσχέδιο για τους επαγγελματίες, φέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο καρμανιόλα του Γεωργιάδη, που νομιμοποιεί και με την βούλα για τους εργαζόμενους την δουλειά ήλιο με ήλιο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την δουλειά χωρίς δικαιώματα. Θέλουν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τους εργαζόμενους εναντίον των επαγγελματιών και αντίστροφα. Μας πετάνε το τυράκι με τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και δείχνουν στους εργαζόμενους με το δάχτυλο τους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες και κλέφτες. Ξεχνάνε όμως ότι οι μικροί επαγγελματίες, την επίγεια κόλαση που θέλουν να ετοιμάσουν για τους εργαζόμενους τη ζούμε χρόνια τώρα. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει προσωπικός χρόνος, σπίτι, οικογένεια με αποτέλεσμα να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο.

Και γι’ αυτό δεν μασάμε, δεν θα τους περάσει!

Με τον εργαζόμενο λαό μας ενώνει κοινός εχθρός, η πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας καίει, μας πνίγει, καταστρέφει τις ανάγκες και τις ζωές μας.

Μας δένει η ακρίβεια που δεν λέει να υποχωρήσει, αντίθετα συνεχώς χειροτερεύει όπως τώρα με τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα να εκτοξεύονται με αφορμή την καταστροφή του παραγόμενου πλούτου της χώρας από τις πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Μας δένει η ανελέητη φορολογία, έμμεση και άμεση, η οποία από την μια έχει τα μόνιμα υποζύγια, εμάς τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους να πληρώνουμε το 95% των φόρων και από την άλλη, εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομηχάνους.

Μας δένουν οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς που βιώνουμε εξίσου προκειμένου να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Είμαστε μαζί απέναντι στις τράπεζες και τα funds που μας παίρνουν τα σπίτια και τις επαγγελματικές μας στέγες.

Μαζί διεκδικούμε δωρεάν αποκλειστικά δημόσια Υγεία για όλο τον λαό απέναντι στην πολιτική που συνεχώς βαθαίνει την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας και αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει σε καρότσες φορτηγών.

Μαζί στεκόμαστε απέναντι στην πολιτική που κάνει να παιδιά μας να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο σε μη ασφαλή σχολεία της χώρας, που δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες υποδομές προσχολικής αγωγής αναγκάζοντάς μας να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μέσα στα μαγαζιά μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε κάθε συνάδελφο επαγγελματία, έμπορο που βλέπει τον εαυτό του, την οικογένειά του να αντανακλώνται στα παραπάνω να πάρει θέση μάχης.

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, να μην επιλέξει την σιωπή που θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση ως «σιωπηλή συμφωνία»!

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Δρομολογούνται λεωφορεία:

  • Κόκκινος Μύλος, 8.45 π.μ., Τριγωνική Πλατεία

  • Μενίδι, 8.45 π.μ., πλατεία Καράβου

  • Ολυμπιακό Χωριό, 8.30 π.μ., Κακλαμανάκη 21






 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου