Για την προσπάθεια παραπλάνησης από την Δημοτική Αρχή των επαγγελματιών του Μενιδίου.

 Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή Αχαρνών για προσπάθεια παραπλάνησης των καταστηματαρχών σχετικά με την υποτιθέμενη συμφωνία του Συλλόγου μας για την πραγματοποίηση «Λευκής Νύχτας» στο κέντρο του Μενιδίου.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σε παρέμβαση που έγινε από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο γραφείο του κ. Ιωάννη Νίκα (προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Α) με παρόντα τον ίδιο, απαιτήσαμε να αφαιρεθεί από τις σχετικές αφίσες που διακινεί η Δημοτική Αρχή η ψευδής αναφορά ότι υπάρχει συμφωνία του «Εμπορικού Συλλόγου» καθώς αυτό θα προκαλούσε σύγχυση όσον αφορά την στάση του Σ.Ε.Β.Α (όπως και συνέβη), που είναι ξεκάθαρα εναντίον στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Στην απαίτησή μας αυτή η απάντηση του κ. Νίκα ήταν ότι θα φροντίσει να απομακρυνθούν άμεσα οι εν λόγω αφίσες και να μοιραστούν νέες, χωρίς την αναφορά σε συμφωνία κάποιου «Εμπορικού Συλλόγου» αφού σύμφωνα και με την παραδοχή από μέρους του, τέτοια συμφωνία ουδέποτε υπήρξε.

Μέχρι και σήμερα η δέσμευση του κ. Νίκα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Εμείς στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. συνεχίζουμε όμως να λαμβάνουμε συνεχώς τηλεφωνήματα από εμπορικά καταστήματα, που ζητάνε έγγραφη βεβαίωση του Συλλόγου μας ότι συμμετέχει στην διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας». Οι συνάδελφοι στην απάντηση ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτή την διαδικασία, μένουν έκπληκτοι με την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής.

Ας εξηγήσει ο κ. Δήμαρχος και η ομάδα του ποιος ακριβώς είναι αυτός ο «Εμπορικός Σύλλογος» που ανακάλυψαν εν μια νυκτί, ποιο το Δ.Σ. του και με ποιες ακριβώς διαδικασίες εκλέχθηκε.

Αυτό που συντονισμένα προσπαθούν Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή είναι να καλλιεργήσουν στάση αναμονής στους επαγγελματίες και να μας πείσουν ότι με «Λευκές Νύχτες» και άλλα παρόμοια τερτίπια θα αποκατασταθεί μέρος του εισοδήματός μας, που εξανέμισε η δική τους πολιτική! Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και δεν πρόκειται να γίνει.

Γι’ αυτό στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της κυβερνητικής παράταξης επιτίθενται χυδαία μέσα από αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. Γι’ αυτό έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή προσπάθεια πλαστογράφησης της στάσης του Συλλόγου μας. Γιατί τους χαλάει την σούπα, ξεσκεπάζοντας τις πραγματικές επιδιώξεις τους που δεν είναι άλλες από την πλήρη κατάργηση του ωραρίου και της Κυριακάτικης Αργίας για το αβαντάρισμα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και αλυσίδων.

Καλή λοιπόν η φαντασία κύριοι της Δημοτικής Αρχής, αλλά όταν μιλάμε για την ζωή και τα δικαιώματα εκατοντάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους, όταν οι σχεδιασμοί σας έχουν κόστος στην ίδια μας τη ζωή, τα αστεία σταματάνε…

Οι επαγγελματίες, οι μικροί έμποροι έχουμε μοναδικό συμφέρον να παλέψουμε μέσα από τον Σύλλογό μας, για μέτρα που θα ανακουφίσουν πραγματικά το εισόδημά μας.

Διεκδικούμε:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση κάθε νόμου και διάταξης που επιτρέπει την λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές.

  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

  • Μείωση των δημοτικών τελών και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

  • Διαγραφή των οφειλών της επιστρεπτέας προκαταβολής.

  • Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022).

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς .

  • Καμία σκέψη για αύξηση της φορολογίας στην ενέργεια που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καμιά αύξηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, για να λειτουργήσει ως Μόνιμος Μηχανισμός Αντιστάθμισης κινδύνου, χρηματοδοτώντας με τα δικά μας λεφτά τους παρόχους για άλλη μια φορά.

  • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια. (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ.)

  • Άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του ρεύματος που παράχθηκε από λιγνίτη.

  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

  • Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου 12.000, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ρίχνουμε Φως στην Νύχτα που μας ετοιμάζουν

με την μαζική μας συμμετοχή στην κινητοποίηση της Ο.Β.Σ.Α.

την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10 , 6:30 μ.μ.  

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

διεκδικώντας μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματός μας

ενάντια σε χρέη, φοροληστεία, ακρίβεια.



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου