Απαντάμε στον βαρύ «χειμώνα» της ακρίβειας, της φοροληστείας και της ενεργειακής φτώχειας!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στον βαρύ «χειμώνα» που μας καταδικάζει η πολιτική της κυβέρνησης

πραγματική διέξοδος είναι μόνο ο συλλογικός αγώνας

ενάντια στην ακρίβεια, την φοροληστεία και την ενεργειακή φτώχεια!

Όλοι στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - 7 μ.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το κύμα ακρίβειας που εδώ και μήνες σαρώνει το εισόδημά μας συνεχώς φουντώνει. Οι αυξήσεις στα βασικά είδη κατανάλωσης, στις πρώτες ύλες, στο ρεύμα, στα καύσιμα έρχονται να προστεθούν στα χρέη που ήδη έχουν συσσωρευτεί για τους μικρούς επαγγελματίες το προηγούμενο διάστημα μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, πανδημία, από οφειλές σε ταμεία, εφορία, ΦΠΑ, προμηθευτές, τράπεζες. Τελευταία μάλιστα πολλοί μεγάλοι προμηθευτές, ζητάνε πλέον εγγυήσεις ρευστότητας από τα μικρά καταστήματα στο λιανεμπόριο ρούχων για να προχωρήσουν σε παραγγελίες, την στιγμή που για πολλούς συναδέλφους υπάρχει δυσκολία για αποπληρωμή ακόμα και των μηνιαίων παγίων.

Οι ρυθμίσεις και οι διακανονισμοί στους οποίους μας σέρνει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά μας σέρνουν σε ένα ατελείωτο κυνήγι αποπληρωμής χρεών που ολοένα αυξάνονται. Ταυτόχρονα οι μικροί επαγγελματίες είμαστε μονίμως αποκλεισμένοι από οποιοδήποτε πρόγραμμα επιδότησης και ενίσχυσης διότι «δεν πληρούμε τα κριτήρια». Ο αποκλεισμός από τον τραπεζικό δανεισμό είναι καθολικός στους αυτοαπασχολούμενους ενώ για την αποπληρωμή προηγούμενων δάνειων πληρώνουμε κάθε μηνά τόκους χωρίς να μειώνεται το αρχικό ποσό του δάνειου.

Κανένας συνάδελφος χωρίς ρεύμα στο μαγαζί και στο σπίτι!

Οι πρωτοφανείς αυξήσεις στο ρεύμα μας φέρνουν σε αδιέξοδο μην ξέροντας τι να πρωτοσώσουμε, αν θα μείνει χωρίς ρεύμα το μαγαζί μας, ή η οικογένειά μας! Οι διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνησης για «προγραμματισμένα blackout» προκαλούν ανησυχία στους μικρούς επαγγελματίες αφού για μια ακόμα φορά ετοιμάζονται να μας φορτώσουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, αυτή την φορά στην ενέργεια, όπως είχε γίνει και στην περίοδο της πανδημίας με τα αλλεπάλληλα lockdown.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της περίφημης «πράσινης μετάβασης», της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας, για την οποία ευθύνεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες που ετοίμασαν το έδαφος βάζοντας τα θεμέλια για την εφαρμογή της. Είναι υπεύθυνοι όλοι εκείνοι που εξασφαλίζουν με νομοσχέδια και ρυθμίσεις την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων στην ενέργεια που ακόμα και αυτή την περίοδο καταγράφουν τεράστιους τζίρους. Είναι οι ίδιοι που μέσα στο καλοκαίρι ψήφισαν από κοινού τη μονιμοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην Ενέργεια. Ακόμα από 1/1/23 εφαρμόζοντας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβάλλει νέα αύξηση στην φορολογία των καυσίμων. Έτσι μετατρέπεται η πρόσβαση στην ενέργεια και στα καύσιμα σε πολυτέλεια για τα λαϊκά στρώματα.

Τα διάφορα «pass» της κυβέρνησης είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις γιγάντιες αυξήσεις. Οι επαγγελματίες δεν πρέπει να περιμένουμε να ζήσουμε με επιδόματα. Δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη που με το έτσι θέλω μας φορτώνουν κάθε τρείς και λίγο. Παλέυουμε μαζί με τον υπόλοιπο λαό για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης του εισοδήματός μας, μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα μας δώσουν πραγματική ανάσα. Δίνουμε την μάχη πλάι πλάι με τους εργαζόμενους γιατί έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και προβλήματα, γιατί με μισθούς και συντάξεις πείνας χτυπιέται και το δικό μας εισόδημα.

Μας λέγανε για την έξοδο από τα μνημόνια, για το τέλος της εποπτείας, για την έξοδο από το τούνελ. Τους λέμε λοιπόν και μείς: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Να καταργηθούν τώρα όλοι οι άδικοι εφαρμοστικοί νόμοι και διατάξεις που τα συνόδευαν!

Στείλε τους πίσω τον λογαριασμό!

Οργανώσου, πάλεψε για τις δικές σου ανάγκες!

Συναδέλφισσά, συνάδελφε

Στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της «ανάπτυξης για όλους» μας θέλουν με την πλάτη στον τοίχο βλέποντας τους μεγάλους ομίλους να πλουτίζουν. Στο όνομα της «κοινωνικής συνοχής» θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα στον πάγο για να εφαρμόζουν ανενόχλητοι την πολιτική τους.

Οι μικροί επαγγελματίες είμαστε καζάνι που βράζει. Το αντιλαμβάνονται και γι’ αυτό προσπαθούν με ημίμετρα, εξαγγελίες και υποσχέσεις να μας κλείσουν το στόμα. Μας θέλουν μέσα στο μαγαζί, αμέτοχους μέχρι να καταφέρουν να μας κλείσουν. Τους απαντάμε: Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Δε θα επιτρέψουμε να πέσει κανένα σπίτι η μαγαζί συναδέλφου στα χεριά των τραπεζιτών και των funds.

Δε θα αφήσουμε κανένα σπίτι η μαγαζί συναδέλφου χωρίς ρεύμα επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν οι υπέρογκοι λογαριασμοί.

Στο μέλλον που μας ετοιμάζουν απαντάμε με τη δική μας συμμέτοχη στον Σύλλογό μας, με τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Με τον αγώνα μας θα τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω.

Απαιτούμε

  • Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022).

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς .

  • Καμία σκέψη για αύξηση της φορολογίας στην ενέργεια που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καμιά αύξηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, για να λειτουργήσει ως Μόνιμος Μηχανισμός Αντιστάθμισης κινδύνου, χρηματοδοτώντας με τα δικά μας λεφτά τους παρόχους για άλλη μια φορά.

  • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια. (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ.)

  • Άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του ρεύματος που παράχθηκε από λιγνίτη.

  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

  • Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου 12.000 , προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά.

  • Μείωση των δημοτικών τελών και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

  • Διαγραφή των οφειλών της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου