Ένα χρόνο μετά Δήμος, ΕΕΑ και Περιφέρεια "θυμήθηκαν" τους επαγγελματίες των Αχαρνών

 



 

Την ώρα που η πανδημία, θερίζει κατά δεκάδες κάθε μέρα τις ζωές του λαού  και η οικονομική κρίση τσακίζει ότι έχει μείνει από το εισόδημα μας κάποιοι στήνουν φιέστες στην πλάτη των συναδέλφων μας. Τέτοιου είδους φιέστα στήθηκε και στην αγορά του Δήμου μας  την Τρίτη 6 Απριλίου, μία ημέρα μετά  το ξανά-άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά από μήνες, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον Δήμο Αχαρνών και την Περιφέρεια Αττικής. Η συγκεκριμένη «συμβολική δράση»  όπως διαφημίστηκε δεν είναι τίποτα άλλο παρά  άλλο ένα φιλικό «χτύπημα στην πλάτη» των μικρών επαγγελματιών και κλείσιμο του ματιού στην πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί σε χρεοκοπία και λουκέτα.

 

Στην λογική της  κυβέρνησης που   επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες  της για την πανδημία και την κατάσταση της οικονομίας, στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων και του λαού, έτσι και όλοι αυτοί μετέφεραν το ίδιο μήνυμα στους συναδέλφους μοιράζοντας μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικό υλικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση στα  πραγματικά προβλήματα που βιώνει ο μικρός επαγγελματίας. 

 

Οι συνάδελφοι μας  αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινή τους επιβίωση κάτω από τις συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ .  Η πλειοψηφία του επιμελητηρίου στο οποίο μάλιστα συμμετέχει στην διοικητική επιτροπή και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει την πάλη για την κάλυψη των αναγκών μας. Κάθε συνάδελφος πρέπει να προσπεράσει την χρεοκοπημένη τακτική αυτών των δυνάμεων που αρέσκονται να συχνάζουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπουργείων και να συναινούν στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και του εισοδήματός μας. Που με την λογική της ανάθεσης θέλουν να βάλουν την αγωνιστική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας στον πάγο. Να τους  θυμίσουμε πως στον δήμο  που δραστηριοποιούμαστε τα μόνα πράγματα που ευημερούν είναι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, που έχουν τη βάση τους στις πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση  διαχρονικά.

 

Η ανάγκη για μετρά προστασίας της υγείας του λαού,  για πραγματικά μετρά οικονομικής στήριξης των συνάδελφων δεν μπορεί να περιμένει, ούτε μπορεί να κρυφτεί πίσω από τέτοιες κινήσεις! Άλλωστε τα χρέη δεν περιμένουν ούτε οι λογαριασμοί που καταφτάνουν σωρηδόν στα σπίτια και τα μαγαζιά μας! Ο εκβιασμός της κυβέρνησης, ανοιχτά μαγαζιά ή αύξηση των κρουσμάτων, δεν θα περάσει.  Τα αδιέξοδα αυτά δεν είναι δικά μας, προέρχονται από τις δυνάμεις που υπηρετούν τα μονοπώλια στην Υγεία και στην οικονομία.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους θέλουν στον «πάγκο». Τώρα είναι ώρα όλο και περισσότεροι να μπούμε στον αγώνα, να συσπειρωθούμε στον Σύλλογό μας διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός μας.

Το ΔΣ του ΣΕΒΑ

 

Την ώρ

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου