Στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της υγείας του λαού!

 



Τετάρτη 14/4 στις 20:00 διοργανώνουμε διαδικτυακή Εκδήλωση-Συζήτηση με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Συνάδελφοι,

Με αφορμη την παγκοσμια ημερα υγειας, καλουμε τους συναδελφους απο ολα τα σωματεία της Αττικης να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στην πορεία της πανδημίας, την κατάσταση των Νοσοκομείων και συνολικά του συστήματος υγείας, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στις σημερινές συνθήκες.

Ενα χρονο μετα το πρωτο κρουσμα κορονοιου στην χωρα η βαρβαρη πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα.

· Ο καταλογος των χιλιάδων νεκρων (8758) μεγαλωνει κατα δεκάδες κάθε 24ωρο που περνά.

· Οι ΜΕΘ είναι δυσεύρετες και δεκαδες συνανθρωποι μας διασωληνωνεται σε ρατζα και απλες κλινες, 17 μερες ειναι η μεση αναμονη για μεθ.

· Τα νοσοκομεία και γενικα το συστημα υγειας εχει μετατραπει σε «μιας νοσου», χιλιάδες χειρουργεία αναβάλλονται (το 80% των τακτικών χειρουργείων) και ασθενείς με βαριές ασθένειες δεν μπορούν να νοσηλευτούν.

· Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό έχει κουραστεί, έχει φτάσει στα όριά του, δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία.

· Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιτάσσει τις ιδιωτικες δομες, για να ενταχθούν στο σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά μπουκώνει χρήμα τους κλινικαρχες. Μέσα στην πανδημία διπλασιάστηκε το κόστος των ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα (1600€ από 800€) σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

· Η πρωτοβάθμια φροντίδα οι εξετάσεις, διαγνωστικά κλπ, γίνονται πλέον στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ιδιωτικά, επιβαρυνοντας κι αλλο τον λαο, τωρα μας φορτώνουν και την αυτοδιαγνωση.

· Από την άλλη, ο εμβολιασμός αποδεικνύεται αργή διαδικασία. Τα παιχνίδια των κολοσσών των φαρμάκων δεν λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές.

Η υπεράσπιση και η διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της λαϊκής υγείας αποδεικνύεται ζητημα ζωης και θανατου, αντικειμενικά είναι στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων μας.

Από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά και ανέδειξε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στην Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες. Αναδείξαμε ότι η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες – όπως και οι προηγούμενες – για τη τραγική κατάσταση του διαρκώς υποβαθμισμένου συστήματος υγείας. Για την ενίσχυση και την προώθηση των μονοπωλίων σε κάθε πτυχή της λαϊκής υγείας.

Αν κάτι ανέδειξε η πανδημία, είναι η αξία ενός σύγχρονου δημόσιου συστήματος υγείας ικανού να αποτελέσει ασπίδα σε κάθε υγειονομική κρίση, να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων. Η πειρα που κερδίσαμε μεχρι τωρα ειναι πολυτιμη για το κινημα μας! Συνεχιζουμε πιο δυναμικα !

Τεχνικές λεπτομέρειες για την διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΒΣΑ

Θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα WEBEX

Ο 10 ψηφιος κωδικός που θα χρειαστείτε είναι 126 278 3207

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου