ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ στις 6.30 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ στις 6.30 μ.μ.

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Την ώρα που το Μενίδι είναι στο «κόκκινο», η Κυβέρνηση 

μετατρέπει τα Δημόσια Νοσοκομεία σε «μιας νόσου».



Η Κυβέρνηση προχώρησε στην απαράδεκτη μετατροπή του «Γ.Ν.Ε. Θριάσιο», σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς COVID, αφήνοντας ουσιαστικά χωρίς υγειονομική περίθαλψη, τόσο τα έκτακτα περιστατικά όσο και χιλιάδες χρονίως πάσχοντες ασθενείς που εξυπηρετούσε το Νοσοκομείο σε όλη την Βορειοδυτική Αττική. Η ίδια κατεύθυνση προωθείται σταδιακά και για το «Γ.Ο.Ν.Κ. Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Αντί για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να εξασφαλισθεί η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID, η Κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να εξασφαλίζει νέα «πελατεία» στις ιδιωτικές κλινικές με τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

Ο ΣΕΒΑ μαζί με τα Σωματεία και τους Φορείς του Μενιδίου που συνυπογράφουμε το παρόν κείμενο, καλούμε τους συναδέλφους του Μενιδίου τώρα να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής για τα κοινά μας προβλήματα. Στηρίζουμε τα σωματεία και τους φορείς της Δυτικής Αττικής που διεκδικούν αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ειδικότερα απαιτούν να επαναλειτουργήσει το «Γ.Ν.Ε. Θριάσιο» σαν Γενικό Νοσοκομείο.



Διεκδικούμε:

  • Να μην μετατραπούν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε Νοσοκομεία μιας νόσου. Το «Γ.Ν.Ε. Θριάσιο» να επαναλειτουργήσει άμεσα σαν Γενικό Νοσοκομείο.

  • Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών.

  • Να επιταχθούν άμεσα οι ιδιωτικές δομές Υγείας χωρίς αποζημίωση. Η «Πολυκλινική Α.Ε.Μ.Υ.» να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ μαζί με όλο το προσωπικό που διαθέτει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

  • Να αναβαθμιστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση του δήμου με το Κέντρο Υγείας.

  • Να ενταθούν οι ρυθμοί για γρήγορο και ασφαλή εμβολιασμό του πληθυσμού.

  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά - διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.

  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, στοχευμένα ιδιαίτερα στους μεγάλους χώρους δουλειάς.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου