ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

 


Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Καμία συμμετοχή της χώρας μας!

Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών που πλήττονται από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Συνεχίζουμε την προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα μας για μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας και καλούμε κάθε συνάδελφο που προβληματίζεται, που δεν ανέχεται τις πολιτικές της Κυβέρνησης που μας οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ενεργειακή ανεπάρκεια, που μας εμπλέκουν στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σε συμμετοχή στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 14:30 μ.μ. στα γραφεία του Σ.Ε.Β.Α.

Σήμερα, βιώνουμε στην γειτονιά μας έναν πόλεμο που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντά μας, με τα συμφέροντα των λαών της ευρύτερης περιοχής. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία, γίνεται για το πως η κάθε πλευρά θα εξασφαλίσει την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, για τα μεγάλα επιχειρηματικά μονοπώλια των χωρών που εκπροσωπεί. Όσο εκείνοι μοιράζουν τον κόσμο, οι λαοί τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας υποφέρουν από οικονομική και ενεργειακή φτώχεια, ξεριζωμό. Η εμπλοκή της δικιάς μας χώρας μέσω του ΝΑΤΟ, μας κάνει θύτες απέναντι σε άλλους λαούς, την ίδια στιγμή που μας μετατρέπει σε θύματα σε περίπτωση επιβολής αντιποίνων.

Παλεύουμε για να απεμπλακεί η χώρα μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας.

Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα ήδη δυσβάσταχτα προβλήματα. Τα συσσωρευμένα χρέη της περιόδου της κρίσης και της πανδημίας, η ληστρική φορολογία, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που χτυπάνε σαν πλημμύρα το εισόδημά μας, η απουσία ελεύθερου χρόνου, είναι οι βασικές αιτίες που εμείς οι μικροί επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές μας, δεν μπορούμε να ζήσουμε σήμερα με αξιοπρέπεια, όσο σκληρά και αν δίνουμε τον αγώνα της επιβίωσης.

Η πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών βλέποντας τους λογαριασμούς των καταστημάτων μας να διπλασιάζονται και να τριπλασιάζονται ζούμε με τον κίνδυνο να μην μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Με τις ρήτρες αναπροσαρμογής των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνουμε διπλάσια και τριπλάσια σε απαράδεκτες χρεώσεις παρά για τις κιλοβατώρες που καταναλώνουμε.

Περνάμε την ημέρα μας στο μαγαζί σαν να ζούμε βασανιστήριο, χωρίς θέρμανση αφού το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού ή η χρήση πετρελαίου είναι πια πολυτέλεια.

Για τους συναδέλφους στην εστίαση, η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αφού αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους για να ανταποκριθούν στις ανατιμήσεις και τα αυξημένα έξοδα, με αποτέλεσμα τα προϊόντα που καταναλώνονται ως επί το πλείστον από τα φτωχότερα στρώματα να έχουν καταντήσει απλησίαστα.

Κινδυνεύουμε να πούμε το ψωμί – ψωμάκι, γιατί οι ανατιμήσεις στα άλευρα που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και η εκτόξευση στην τιμή του ρεύματος οδηγούν το ψωμί κατά 30% πάνω με τη φρατζόλα να ξεπερνά το 1 ευρώ.

Σε αυτές τις συνθήκες, αυξάνεται η ανασφάλεια για το αύριο. Τα ταμεία μας μοιάζουν με τρύπια βαρέλια αφού ότι κερδίζουμε με κόπο, τα εξαφανίζουν η ακρίβεια, η φορολογία και τα χρέη.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ακόμα και τα όποια ψίχουλα παραχωρούν υπό το βάρος των διεκδικήσεων, αφήνουν έξω χιλιάδες συνάδελφους που έχουν πραγματική ανάγκη και "κόβονται" από εισοδηματικά κριτήρια. Κανένα από τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακρίβειας οι οποίες είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Απαιτούμε τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, γιατί είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν πραγματική ανακούφιση στην μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών.

Χρειάζεται η απόγνωση και η οργή να γίνουν συλλογική δύναμη, να χτυπήσουν τις πραγματικές αιτίες.

Χρειάζεται αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία!

Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Απαιτούμε:

  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών ρεύματος. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος. Γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και τα λαϊκά νοικοκυριά.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 11 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

κάλεσμα

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου