Οι μικροί επαγγελματίες βγαίνουμε μπροστά!

Δίνουμε κοινό αγώνα με τον εργαζόμενο λαό για να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών το 2021, πολύ πριν ακόμα εκδηλωθούν οι συνέπειες του καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία, είναι αποκαλυπτικά:

  • 1 στις 3 οικογένειες με εισόδημα κάτω των 25.000€, έχασε το 32% του εισοδήματος της.

  • Για το 44% των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα επαρκεί μόλις για 19 μέρες.

  • 1 στους 2 μείωσε τις δαπάνες του για εξόδους (εστίαση, bar, καφέ κ.α.)

  • Το 43,3% μείωσε τις δαπάνες για ένδυση υπόδηση.

  • Μόνο μέσα σε ένα μήνα, το Δεκέμβριο του 2021 οι εργαζόμενοι απώλεσαν την αγοραστική τους δύναμη κατά 13%.

Τα στοιχεία που αποτυπώνουν την επιδείνωση των όρων ζωής μεγάλου τμήματος του λαού μας, χτυπάνε διπλό καμπανάκι για εμάς τους μικρούς ΕΒΕ, που πληττόμαστε τόσο σαν καταναλωτές όσο και σαν επαγγελματίες και που θα δούμε το επόμενο διάστημα τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων να μειώνουν ακόμα περισσότερο το ήδη εξανεμισμένο εισόδημά μας.

Τα μέτρα-ασπιρίνες που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες που έχουμε υποστεί. Αρνείται να πάρει στοιχειώδη μέτρα όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την Ενέργεια, που θα έδινε κάποια ανακούφιση, επικαλούμενη τις «μειωμένες αντοχές της οικονομίας». Της ίδιας οικονομίας που όλα αυτά τα χρόνια, όπως και σήμερα αντέχει να μοιράζει ζεστό χρήμα, φοροελαφρύνσεις και άλλα προνόμια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εμείς λέμε ότι οι μικροί επαγγελματίες, μπροστά στο τσάκισμα του εισοδήματος και της ζωής μας δεν μπορούμε να μείνουμε και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Όχι άλλη αναμονή – Είναι ώρα αγώνα!

Στις 6 Απρίλη έχει προκηρυχθεί Πανελλαδική πανεργατική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Καλούμε άμεσα τον δικό μας ανώτατο συνδικαλιστικό φορέα, την ΓΣΕΒΕΕ να προχωρήσει σε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Συνάδελφοι,

Αρκετά περιμέναμε. Τώρα είναι ανάγκη να βγούμε από τα μαγαζιά μας και να διεκδικήσουμε. Να υπάρξει συμπόρευση με τους εργαζόμενους που άλλωστε έχουμε κοινά προβλήματα και κοινές αγωνίες. Γι’ αυτό το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. θα συμμετέχει στην πρωτοβουλία που παίρνει Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, για μεγάλη ανοιχτή σύσκεψη στο Γήπεδο του Σπόρτιγκ, την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ., για την οργάνωση του αγώνα μπροστά στις 6 Απρίλη.

Οργανωνόμαστε για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας απέναντι στην πολιτική που μας τσακίζει. Για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του κύματος ακρίβειας και ανατιμήσεων, με μείωση των φόρων στα καύσιμα και στα τιμολόγια του ρεύματος, με μείωση στις τιμές των πρώτων υλών και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου