8 ΜΑΡΤΗ ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ- ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΓΕ, με τους συλλόγους και της ομάδες της, μαζί με εργατικές Ομοσπονδίες, σωματεία, με Ομοσπονδίες και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με φοιτητικούς συλλόγους, τιμά αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με συγκέντρωση την Τρίτη 8/3/2022, στις 18.30 στο Σύνταγμα.

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας!

  • Να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.

  • Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”.

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη στο Σύνταγμα είναι στις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Σωματεία Κατασκευών, Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Χρηματοπιστωτικού, Εμπορίου, Υπηρεσιών, Δικηγόρων, Καλλιτεχνών και ΜΜΕ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μαζικοί φορείς των συνοικιών της Αττικής.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Σωματεία δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας - Πρόνοιας, σωματεία εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, σωματεία εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, σωματεία δήμων, Περιφέρειας, υπουργείων.

ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ: Σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, Ομοσπονδίες και Σωματεία συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του Δήμου Αθήνας.

2.3.2022

το ψήφισμα των φορέων

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου