Οι επαγγελματίες της εστίασης έχουνε φωνή


 Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών – Εμπόρων Δήμου Αθήνας

« Οι επαγγελματίες της εστίασης έχουνε φωνή. Αρχαιρεσίες στα μουλωχτά και με fast track διαδικασίες, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.»

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταγγέλλει στους επαγγελματίες όλης της Αττικής και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της εστίασης, το γεγονός ότι το ΔΣ της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών Αττικής (ΕΕΕΣΑ), επιχειρεί να πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες στα κρυφά για ανάδειξη νέου ΔΣ και με fast track διαδικασίες. Αυτή η μεθόδευση έχει σκοπό να αποκλειστεί η πραγματική φωνή των επαγγελματιών της εστίασης. Των συναδέλφων μας, που συνεχίζουν να βιώνουν την αβεβαιότητα για το εισόδημά τους και για το μέλλον των επιχειρήσεών τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία και της παντελής έλλειψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης του εισοδήματος και της υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας που είναι επαγγελματίας εστίασης έλαβε την Παρασκευή 10/12 μήνυμα που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΕΕΕΣΑ και τον καλούσε να παραβρεθεί στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές της Ένωσης όπου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14/12 και ώρα 10πμ μέχρι 6μμ σε ένα εστιατόριο στην Κηφισιά.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας επικοινώνησε με την ΕΕΕΣΑ και διαμαρτυρήθηκε για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκαν οι επαγγελματίες της εστίασης νωρίτερα. Επίσης ρώτησε μέχρι πότε μπορούν όσοι επαγγελματίες της εστίασης επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα. Η απάντηση που έλαβε είναι ότι η προθεσμία έχει λήξει και ότι οι υποψηφιότητες έχουν υποβληθεί. Μάλιστα η ΕΕΕΣΑ ισχυρίστηκε ότι έχει σταλεί ενημερωτικό μέιλ στα μέλη του Συλλόγου, πράγμα που δεν ισχύει καθώς τέτοιο μέιλ δεν έλαβε ούτε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, ούτε άλλα μέλη του Συλλόγου μας που είναι επαγγελματίες εστίασης και μέλη της ΕΕΕΣΑ. Σε νέα τηλεφωνική διαμαρτυρία του, οι εκπρόσωποι της ΕΕΕΣΑ του απάντησαν ότι δεν ενημερώθηκαν γιατί δεν είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Ρωτάμε:

  • Γιατί το ΔΣ της ΕΕΕΣΑ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες της εστίασης;

  • Γιατί ακόμα και στο site της ίδιας της ΕΕΕΣΑ, τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο το απόγευμα, δηλαδή δύο μέρες πριν τις αρχαιρεσίες δεν υπήρχε καμία σχετική ανάρτηση;

  • Γιατί δεν καθορίζεται η ακριβής ώρα πραγματοποίησης της ΓΣ όπου θα κάνει το ΔΣ τον απολογισμό του και θα εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή και περιγράφεται ότι θα γίνει μεταξύ 10πμ - 6μμ δηλαδή κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας;

  • Γιατί δεν δόθηκε το δημοκρατικό δικαίωμα σε όλους τους επαγγελματίες της εστίασης να συζητήσουν σε ΓΣ για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, να πουν τη γνώμη τους για τη δράση του απερχόμενου ΔΣ, να θέσουν υποψηφιότητα;

  • Πώς διασφαλίζεται η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων με διαδικασία που θα κρατήσει το πολύ 8 ώρες και με μία μόνο κάλπη και αυτή στην Κηφισιά (!);

  • Με βάση ποιο καταστατικό ακολουθείται αυτή η διαδικασία η οποία αποκλείει μέλη της ΕΕΕΣΑ να πάρουν μέρος τις διαδικασίες;

Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά η απάντηση είναι μία.

Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΕΕΣΑ, επιχειρούν να πραγματοποιήσουν αρχαιρεσίες στα μουλωχτά, για να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους και να βγάζουν τη βρώμικη δουλειά για την Κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου.

Οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν πείρα. Τους είδανε στη μεγάλη απεργία της Εστίασης στις 16 Νοέμβρη, τη στιγμή που επαγγελματικές ενώσεις διαμαρτύρονταν μπροστά στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αυτοί συναντιόντουσαν στην πίσω πόρτα του Υπουργείου και χαριεντίζονταν με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Καλλιεργούσαν κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης για να κάμψουν τις αντιδράσεις των επαγγελματιών της εστίασης και να αποτελέσει η μαζική συμμετοχή στην απεργία μια «τουφεκιά στον αέρα».

Τους προειδοποιούμε! Όπως τους ξετρυπώσαμε όταν «ερωτοτροπούσαν» με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, έτσι θα τους ξετρυπώσουμε και τώρα που επιχειρούν να στήσουν αρχαιρεσίες νόθες, χωρίς τήρηση του ίδιου του καταστατικού και μακριά από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Καλούμε κάθε τίμιο εκλεγμένο σε επαγγελματική ένωση και ομοσπονδία, κάθε επαγγελματία να καταδικάσει αυτές τις μεθοδεύσεις. Οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν λόγο και γνώμη. Δεν είναι μόνο για να τους ψηφίζουν για να κάθονται στις καρέκλες τους.

Όλοι την Τρίτη 14 Δεκέμβρη στις 10 πμ στην αγωνιστική παρέμβαση (Συγγρού 18 και Αγ. Τρύφωνος στην Κηφισιά) στο σημείο που θα πραγματοποιούν τις αρχαιρεσίες της ΕΕΕΣΑ στα μουλωχτά. 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου