ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Αχαρνών με απαράδεκτο τρόπο εμπαίζουν τους μικρούς επαγγελματίες και κάνουν πλάτες στους επιχειρηματίες των μεγάλων S/Μ.

 


Τη στιγμή που οι μικροί επαγγελματίες των Αχαρνών αγωνιούμε καθημερινά για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τις επιχειρήσεις μας, Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή Αχαρνών, εκτός από το ότι δεν ικανοποιούν τα δικαία αιτήματά μας, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να μας ενημερώσουν για το τι ισχύει με τα ωράρια λειτουργίας των μικρών καταστημάτων της πόλης, ως οφείλουν οι επίσημοι κρατικοί φορείς.

 

Κύριοι της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής, δεν σας έχουμε ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!

 

Παρόλο που έχει δημοσιευθεί ΦΕΚ από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, το οποίο καταργεί  ξεκάθαρα τις προηγούμενες ρυθμίσεις που είχαν επιβληθεί στο Μενίδι και ουσιαστικά εντάσσει και εμάς στο καθεστώς που ισχύει για όλη την Αττική, κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να ενημερώσει επίσημα γι’ αυτή την εξέλιξη τους κατοίκους και τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης μας, συμβάλλοντας στην δημιουργία σύγχυσης σε μια ολόκληρη πόλη.

 

Τη στιγμή που μεγάλες αλυσίδες super market της περιοχής λειτουργούν μέχρι τις 8 (υπάρχουν στοιχεία), μας απαντάτε περιπαιχτικά ότι θα έπρεπε να γνωρίζουμε, να «ψαχτούμε» καλύτερα, ρίχνοντάς μας για άλλη μια φορά το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης.

 


Παίρνετε όμως την ευθύνη εσείς για τυχόν πρόστιμα που θα μας επιβληθούν;

Ρωτάμε:

·         Τις μεγάλες αλυσίδες super market ( που δεν κλείσανε ούτε μία ώρα, ακόμα και με δεκάδες κρούσματα) πώς και ποιες υπηρεσίες πρόλαβαν και τις ενημέρωσαν;

·         Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή θα πάρουν έστω και τώρα όλα τα μέτρα στήριξης που οι μικροί επαγγελματίες της πόλης μας συλλογικά διεκδικούμε; Χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες;

Θεωρούμε άκρως απαράδεκτη την τοποθέτηση του Δήμαρχου κ. Σ. Βρεττού στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ότι δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε αλλά οι  μικροί επαγγελματίες που δεν διάβασαν το ΦΕΚ(!), όταν:

 

·         Από τις 10:31 το πρωί της Δευτέρας 01/02 επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο κ. Μ. Βρεττό και σαν Σύλλογος τον ενημερώσαμε ότι το ΦΕΚ καταργεί την απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε από τις 18:00 το απόγευμα ενώ ο ίδιος δήλωνε ανημέρωτος.

·         Στις 11:16 το ίδιο πρωί αποστείλαμε γραπτό μήνυμα στον ίδιο Αντιδήμαρχο για το ότι τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ήδη ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:00 ενώ τα μικρομάγαζα δεν είχαν καμία τέτοια ενημέρωση.

·         Στις 11:17,  ένα λεπτό μετά το γραπτό μας μήνυμα μας κάλεσε πίσω ο Αντιδήμαρχος να μας πει ό,τι τελικά ισχύει το ΦΕΚ άρα και ότι το ωράριο είναι μέχρι τις 20:00.  Άρα μόνο ανημέρωτος δεν ήταν.

·         Μόνο μετά από την πίεση του Σ.Ε.Β.Α., μπήκε στον κόπο να ενημερώσει επίσημα τι ισχύει, στις 13:50 της επόμενης ημέρας, λίγες ώρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο για να προλάβει τυχόν κατακραυγή. Είχαν φυσικά το θράσος να προσπαθούν να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους στους μικρούς επαγγελματίες για τα εγκληματικά τους λάθη απέναντι μας.

 


 Ζητήσαμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και το σχετικό link στάλθηκε σε λάθος e-mail. Ζητάμε αυτή η παρέμβαση να γίνει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δηλώνουμε ότι:

·         Δεν θα δεχτούμε τον εμπαιγμό των μικρών επαγγελματιών από κανέναν! Την Δευτέρα το βράδυ στις 20:41 (και όχι από το πρωί όπως ψευδώς ισχυρίστηκε στην εν λόγω τοποθέτηση του) ο κ. Δήμαρχος, χωρίς να τοποθετείται ξεκάθαρα στο τι πραγματικά ισχύει, ανάρτησε το ΦΕΚ χωρίς καμία επεξήγηση , παρά το μπάχαλο που ήδη είχε δημιουργηθεί και  αφού η ζημιά είχε γίνει.O Σ.Ε.Β.Α. είχε ανακοινώσει επίσημα στα μέλη του το τι πραγματικά ισχύει με Δελτίο Τύπου του από τις 15:05 το ίδιο μεσημέρι αναλαμβάνοντας την ευθύνη των γραφόμενων του. Την ίδια ώρα που σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με Δήμο, Αστυνομία και κυρίως Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η οδηγία που δινόταν σε δημότες και καταστηματάρχες  ήταν κλείστε στις 17:30.

·         Θεωρούμε ανήθικο τουλάχιστον, από την Δημοτική Αρχή να κάνει αντιγραφή επικόλληση τις διεκδικήσεις του ΣΕΒΑ και των συναδέλφων και να τις παρουσιάζει ως δικές της διεκδικήσεις για την ανακούφιση  των μικρών εμπόρων.

·         Θεωρούμε επίσης ανήθικο το Δελτίο Τύπου που βγήκε μετά από συνάντηση κάτω από την πίεση μας με τον Δήμαρχο ότι αυτή έγινε σε καλό κλίμα. Το καλό κλίμα το έφαγε ο γάιδαρος και έχουμε τοποθετηθεί σχετικά.


Το ΔΣ του ΣΕΒΑ έχει ήδη προχωρήσει σε επίσημη  καταγγελία και προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας από το μεσημέρι της Τρίτης (υπάρχει η σχετική αλληλογραφία).  Δηλώνουμε ρητά ως ο επίσημος φορέας πάνω από 3000 μικρών επιχειρήσεων του Δήμου μας ότι θα πράξουμε ότι θεωρούμε σκόπιμο για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας απέναντι σε κάθε αδικία. Θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για το χαμένο μας εισόδημα.

 

Καλούμε τα μέλη μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στο κράτος που αντιμετωπίζει με διαφορετικά κριτήρια τους μικρούς επαγγελματίες και τα μεγάλα μονοπώλια. Η μόνη δύναμη μας είναι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας μέσα από τον Σύλλογό μας, τον Σ.Ε.Β.Α. Μπροστά στον ορατό κίνδυνο να ξανακλείσουν τα μαγαζιά μας, το ΔΣ του ΣΕΒΑ  καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και συνέχιση της διεκδίκησης πραγματικών μέτρων στήριξης από την πολιτεία.

 

Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με το εισόδημά μας, την υγεία μας, με το μέλλον των επιχειρήσεών μας και των οικογενειών μας!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου