Με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή απαιτήσαμε άμεσα μέτρα στήριξης





Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιήσαμε  το πρωί της Παρασκευής ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών, μαζί με την Ένωση ΕΒΕ Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου, την Διοικούσα Επιτροπή της ΕΒΕ Ασπροπύργου και την υπό σύσταση Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών μας  για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και οικονομικής στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών.

Ολοκληρώνοντας τη κινητοποίηση διεμηνύσαμε  ότι με νέες αποφάσεις των ΔΣ των Σωματείων και των Ενώσεών μας  θα προχωρήσουμε  σε περαιτέρω κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Παράλληλα κατατέθηκε υπόμνημα από τον πρόεδρο του ΣΕΒΑ, Ιάσονα Καπλάνη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής με τα αιτήματά μας.

 Η υποδοχή που μας επιφυλάχθηκε στην βουλή και ενώ είχαμε τηρήσει όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία!!

Πιο συγκεκριμένα καταθέσαμε το παρακάτω υπόμνημα:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

 

Προς:  Πρόεδρο της Βουλής                                    Αθήνα, 19/02/2021

                 Κοινοβουλευτικά Κόμματα

 

     Από:   Σύνδεσμος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών

     Ένωση ΕΒΕ Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου

     Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης ΕΒΕ Ασπροπύργου

     Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας.

 

 

Οι Σύλλογοι και Ενώσεις ΕΒΕ που εκπροσωπούμε τους μικρούς επαγγελματίες της Δυτικής Αττικής, πραγματοποιούμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην Βουλή, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων μας για το αύριο των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας.

 

Τα συνεχή περιοριστικά μέτρα, τα άνοιξε-κλείσε στα οποία καταφεύγει η Κυβέρνηση είναι κατά την γνώμη μας αποτέλεσμα της μη λήψης ειδικών μέτρων στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αποτελούν υγειονομικές βόμβες στα σχολεία που ανοίγουν και κλείνουν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Ακόμα περισσότερο που εδώ και 11 μήνες δεν έχει γίνει κανένα βήμα στην αποφασιστική θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

 

Την ίδια στιγμή η φορολογία μένει αμετάβλητη, οι ρυθμίσεις και τα χρέη τρέχουν, οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις μας περιμένουν συσσωρευμένες. Όλα αυτά κάνουν το πλήγμα στο εισόδημα των μικρών επαγγελματιών συντριπτικό.

 

Αγωνιζόμαστε για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και οικονομικής στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.

 

Απαιτούμε:

 

  • «Αποζημίωση των επαγγελματιών (ανθοπωλεία, εστίαση κ.λπ.) που έχουν υποστεί καταστροφή εμπορευμάτων στο 100% του κόστους αγοράς και συντήρησής τους.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα των περιορισμών, όλων των επαγγελματιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
  • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
  • Ο τρέχων κύκλος της "επιστρεπτέας προκαταβολής" να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
  • Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Φθηνότερα τιμολόγια για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται χωρίς επιπρόσθετα χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση. Καμία διακοπή παροχής στα παραπάνω λόγω χρεών που συσσωρεύτηκαν εν μέσω της πανδημίας.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσους επαγγελματίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στην εφορία και στις τράπεζες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών κ.λπ. Απόσυρση του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας».

 

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων




Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου