ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00


Συνάδελφοι,

Τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και το διαρκές «άνοιξε – κλείσε» είναι αποτέλεσμα της μη λήψης ουσιαστικών μέτρων από την πλευρά του κράτους, εκεί που πραγματικά υπάρχει το πρόβλημα.

Οι Ενώσεις ΕΒΕ που σταθερά βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της πάλης για τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων μας, είχαμε προειδοποιήσει ότι η όποια άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι προσωρινή όσο Κυβέρνηση – Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή αρνούνται πεισματικά να πάρουν μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, όσο αρνούνται να θωρακίσουν αποφασιστικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αρνούνται την ουσιαστική μας ενίσχυση γιατί για εκείνους θεωρείται «κόστος» και «εμπόδιο» για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ακόμα και μέσα σε συνθήκες πανδημίας χρηματοδοτούνται αδρά από την Κυβέρνηση.

Με όχημα την διαδικασία των εμβολιασμών, καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την αναμονή για την «έξοδο» από την πανδημία που τάχα μου θα σημάνει το τέλος των προβλημάτων μας. Ξέρουμε όμως καλά ότι ακόμα και με το τέλος της πανδημίας, όσους από εμάς καταφέρουμε να στεκόμαστε στα πόδια μας, μας περιμένουν στην στροφή τα τεράστια χρέη και οι υποχρεώσεις που με ευθύνη της Κυβέρνησης συσσωρεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Τώρα δεν είναι ώρα για απογοήτευση! Είναι ώρα αγώνα και διεκδίκησης άμεσων ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των οικογενειών μας.

Καλούμε κάθε Ένωση ΕΒΕ σε συντονισμό της δράσης μας, να οργανώσουμε από κοινού την αγωνιστική μας παρέμβαση

Απαιτούμε:

  • Αποζημίωση των επαγγελματιών (λαϊκές αγορές, ανθοπωλεία, εστίαση κλπ) που έχουν υποστεί καταστροφή εμπορευμάτων στο 100% του κόστους αγοράς και συντήρησής τους.

  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα των περιορισμών, όλων των επαγγελματιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

  • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

  • Έκτακτο αφορολόγητο επίδομα 2.500 ευρώ σε όλους τους μικρούς επαγγελματίες της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν κατά την εορταστική περίοδο Δεκέμβρη-Γενάρη.

  • Ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

  • Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

  • Φθηνότερα τιμολόγια για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται χωρίς επιπρόσθετα χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση. Καμία διακοπή παροχής στα παραπάνω λόγω χρεών που συσσωρεύτηκαν εν μέσω της πανδημίας.

  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσους επαγγελματίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στην εφορία και στις τράπεζες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ. Απόσυρση του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.



Το ΔΣ του ΣΕΒΑ


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου