Μέτρα στήριξης ζήτησε η ΟΒΣΑ - Αρνητικός ο Αδ. Γεωργιάδης


 Μέτρα στήριξης και προστασίας των αυτοαπασχολούμενων απαίτησε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) αντιπροσωπεία της οποίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Εδώ και τώρα διαγραφή των χρεών», ήταν το σύνθημα που προέταξε στο πανό της η ΟΒΣΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μέτρα που να χαλαρώνουν τη θηλιά των τόκων, προστίμων, χρεών σε εφορία και τράπεζες που πνίγει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

«Αφορολόγητο η απαίτηση μας, δεν θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι ενώ διεκδίκησαν την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος Υγείας.

«Οι μικροί βιοτέχνες δεν αντέχουμε άλλο. Φτάνει πια! Τη νέα κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε στο δικό της πανό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, που επίσης συμμετείχε στη διαμαρτυρία.

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει ότι τα 800 ευρώ που δόθηκαν μήνες πριν και τα μισο-δανεικά της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσους τα πήραν, δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων. Διεκδικεί μια σειρά αιτημάτων «πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσους έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ».

Αδ. Γεωργιάδης: Για όλα φταίει η φοροδιαφυγή

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον υπουργό Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος δεν αναφέρθηκε σε κανένα νέο μέτρο και ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα για όλα είναι η φοροδιαφυγή.

Είναι ντροπή την ώρα που η χώρα μετρά 4.500 χιλιάδες νεκρούς, την ώρα που τα καταστήματα ανοιγοκλείνουν με αποτέλεσμα το πάρα πολύ μειωμένο εισόδημα, η κυβέρνηση να βρίσκει φαντάσματα και να της φταίει μόνο η φοροδιαφυγή για όλα, απάντησε σε δήλωσή του ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και κάλεσε τα Σωματεία ακόμα πιο έντονα να σηκώσουν ανάστημα και να διεκδικήσουν τώρα άμεσα μέτρα στήριξης.

Κλιμακώνοντας τη δραστηριότητά τους, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ της Αττικής προχωρούν στις 27 Γενάρη σε νέες συντονισμένες αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη  

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου