ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Το ΔΣ τ

ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ


Το ΔΣ του ΣΕΒΑ συνεχίζει την πάλη και την διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματα μας. Την υπεράσπιση της υγείας μας και τον αγώνα για την επιβίωση μας.. Δεν πρέπει να μας καθησυχάζει η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τις μεγάλες ευθύνες που την βαρύνουν στην αποτυχία αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας την αναμονή του εμβολίου.


Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, η καθημερινή αβεβαιότητα, τα διογκωμένα χρέη, ο εφιάλτης του λουκέτου θα είναι και αύριο μπροστά μας. Υπεύθυνοι για αυτό είναι η κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα μοίραζε εκατομμύρια στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ την ίδια στιγμή κυνηγά με την μεζούρα τους εστιάτορες, ταράζει στα πρόστιμα τους μικρούς επαγγελματίες, κλείνει περίπτερα και λαϊκές αγορές. Αντί να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας επιτάσσοντας ιδιωτικές ΜΕΘ και προσλαμβάνοντας όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό , να ενισχύσει τα δημόσια Μ.Μ.Μ. , να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, επένδυσε στα συνεχόμενα lockdown, φέρνοντάς μας στα όρια της ανοχής.


Θυμίζουμε ότι επανειλημμένα καταθέσαμε αίτημα συνάντησης με τον Δήμαρχο Αχαρνών με θέμα να τεθεί το διεκδικητικό πλαίσιο του ΣΕΒΑ σαν θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έως τώρα πάνω από 6 μήνες δεν έχει ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα αφού ο Δήμαρχος πεισματικά αρνείται να μας συναντήσει ώστε να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα των μικρών επαγγελματιών της πόλης μας. Τα όποια ημίμετρα ανακοινώνει, χωρίς πραγματικά να τα δούμε στην πράξη, η δημοτική αρχή δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό.


Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει! Απορρίπτουμε τις προκλητικές δικαιολογίες της κυβέρνησης που εγκαλεί όποιον κινητοποιείται. Δεν το κάνει για την προστασία της υγείας του λαού, αλλά για να περάσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.


Πραγματοποιούμε συμβολική κινητοποίηση την Τετάρτη 9/12 στο δημαρχείο Αχαρνών παίρνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.


Διεκδικούμε:


  • Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού

  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, όλων των επαγγελματιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

  • Φθηνότερα τιμολόγια για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται χωρίς επιπρόσθετα χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση. Καμία διακοπή παροχής στα παραπάνω λόγω χρεών που συσσωρεύτηκαν εν μέσω της πανδημίας.

  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσους επαγγελματίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στην εφορία και στις τράπεζες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ. Απόσυρση του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.


Το ΔΣ του ΣΕΒΑ

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου