ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ : Με δυναμική κινητοποίηση απαίτησαν «Κάτω οι φόροι - Κάτω οι κατασχέσεις»




Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στη φοροληστεία και το μπαράζ κατασχέσεων πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοχαρτοπωλών και δεκάδες ακόμη σωματεία και τοπικές Ενώσεις ΕΒΕ μεταξύ των οποίων και ο Σ.Ε.Β.Α.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια όπου μίλησε ο Θ. Καλαμπαλίκης πρόεδρος της ΟΒΣΑ.  «Δεν πάει άλλο, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των λίγων, κάτω οι φόροι και οι κατασχέσεις», υπογράμμισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση, καλώντας «σε ένα κοινό, μακρύ, ανυποχώρητο αγώνα όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής, κλαδικά και εδαφικά». Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι «χρέος, καθήκον του κάθε ένα από εμάς που είμαστε εδώ είναι να φτάσουμε το κάλεσμα του αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Αττικής». 
Μετά το τέλος της ομιλίας οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, όπου ζήτησαν να συναντηθούν με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για να του επιδώσουν το υπόμνημα με τα αιτήματα της κινητοποίησης. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία ήταν ενημερωμένη εδώ και δύο εβδομάδες για την κινητοποίηση και είχε παράσχει «διαβεβαιώσεις» ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, εμφανίστηκε μόνο μια υπάλληλος η οποία παρέλαβε το υπόμνημα λέγοντας ότι «απουσιάζουν άπαντες» από το υπουργείο, λόγω «άλλων υποχρεώσεων». Λίγη ώρα αργότερα όμως κι ενώ η κινητοποίηση δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Δραγασάκης αποχωρούσε μαζί με την «κουστωδία» του από την κεντρική είσοδο του υπουργείου.
Η προκλητική αυτή ενέργεια ευθείας υποτίμησης των ανθρώπων του μόχθου από ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις λαϊκές διεκδικήσεις, τη στιγμή που όταν έχει απέναντί της εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στρώνει... κόκκινο χαλί για να εισέλθουν στα υπουργεία.
Η στάση αυτή του υπουργού καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται πιο δυναμικά και μαζικά μέσα από τις γραμμές του συνεπούς κινήματος των αυτοαπασχολούμενων για:
- Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
- Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
- Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
- Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο.
- Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου