Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας



Δυναμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα σωματεία και φορείς του Μενιδίου και Άνω Λιοσίων ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, με υποβάθμιση της ζωής τους, φτώχεια, ανεργία, πλημμύρες και χωματερές.
Ο Σ.Ε.Β.Α. συμμετείχε στην κινητοποίηση αυτή και χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του συνδέσμου ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ. Ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΕΒΕ και ως αποτέλεσμα κεντρικών κυβερνητικών πολιτικών και ως αποτέλεσμα πολιτικών της τοπικής διοίκησης απέναντι στους ΕΒΕ.


https://www.youtube.com/watch?v=vrMqsOjWLzU&feature=youtu.be

Επίσηςχαιρετισμό απεύθυναν οι Μάρκος Αλεξίου πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών , ο Παναγιώτης Γάκιας πρόεδρος του παραρτήματος Οικοδόμων Μενιδίου - Φυλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη μάχη των ταξικών σωματείων ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία που θέλει να επιβάλλει τους εργοδότες και τους εργατοπατέρες εργατικό κίνημα ,  και η Ειρήνη Τουμάση πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου κατοίκων Λαθέας.

Ακολούθησε πορεία όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τον λαό, φτώχεια ανεργία και σκουπιδαριό», «Κυβέρνηση, δημάρχοι και περιφερειάρχες, φορτώνουν με χωματερές του λαού τις πλάτες», «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα χει το παιδί σου» και «Τα κέρδη και η φτώχεια γεννάνε τη μαφία, όλοι στον αγώνα για άλλη κοινωνία».
Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο Φυλής όπου χαιρέτισε η Χριστίνα Στύλιου, πρόεδρος του παραρτήματος ΕΣΥΝ Μενιδίου - Φυλής, η οποία αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών που αντιμετωπίζουν οι νέοι των συγκεκριμένων περιοχών και η Αλέκα Σμυρλή πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γ' Ενιαίου Λυκείου Άνω Λιοσίων, που κατήγγειλε προβλήματα στα σχολεία με ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Β.Α.
Ο  ΣΕΒΑ όλο το προηγούμενο διάστημα , τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία,  μπήκε μπροστάρης στην οργάνωση της πάλης των μικρών α/α της περιοχής μας, απέναντι στην πολιτική αυτή που μας οδηγεί στην φτώχεια , την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής μας, την δική μας και των οικογενειών μας. Μέσα σε αυτή την δεκαετία ο ΣΕΒΑ διαδραμάτισε ιδρυτικό ρόλο τόσο στην ΠΑΣΕΒΕ όσο και στην Λαϊκή Επιτροπή τοπικά, μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης μας που εκφράζουν λαϊκά στρώματα που συνθλίβονται το ίδιο με εμάς από την βάρβαρη πολιτική ΕΕ- Κυβέρνησης – Περιφέρειας και Δημοτικών Αρχών. Δείχνουμε τον δρόμο της ρήξης απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και την μίζερη ζωή εμάς και τα παιδιά μας.
Δεν συμβιβαζόμαστε ούτε από τις φιέστες που στήνουν κάθε τόσο στον τόπο μας φοβούμενοι μην η αγανάκτησή μας μετατραπεί σε δύναμη αγώνα απέναντι τους ούτε με την κοροϊδία της κυβέρνησης για δήθεν ¨Μετά-μνημονιακής εποχής¨ και ¨Δίκαιης ανάπτυξης¨, όταν τα μνημόνια είναι εδώ και εφαρμόζονται στο ακέραιο  με τα ματωμένα πλεονάσματα έως και το 2060. Ματωμένα πλεονάσματα που μας στραγγαλίζουν μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Μας στέλνουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο και τον αφανισμό , όχι γιατί είμαστε κακοί επαγγελματίες αλλά γιατί δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε ως τα μόνιμα υποζύγια τις υπέρογκες φορολογικές μας και ασφαλιστικές μας εισφορές , αφού μόνο αυτές κατά περίπτωση μπορούν να ξεπερνάνε το 70% των εσόδων μας , πλέον ότι άλλο έχουμε να πληρώσουμε για τα έξοδα διαβίωσης δικά μας και της οικογένειας μας.
Για πια ανάπτυξη μας μιλάνε και για πιο νοικοκύρεμα στον δήμο μας όταν στα κεφάλια των παιδιών μας βρέχει σφαίρες και σοβάδες;
Για πιο ¨Ολυμπιακό Δήμο¨ μας μίλαγαν το 2004 όταν 15 χρόνια μετά μετράμε θύματα και ζημιές κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω. Σάκους άμμου και σφουγγαρίστρες η εικόνα της αγοράς μας μία εμπόλεμη κατάσταση σε κάθε βροχή.
Ανοχύρωτη πόλη , χωρίς καμία αντιπλημμυρική θωράκιση και μία βροχή μπορεί να εξελιχθεί σε απειλή για την ζωή , την περιουσία  , τις επιχειρήσεις.
Τι είναι αυτό που εμποδίζει να παρθούν τα αναγκαία μέτρα και να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα;
Μήπως επειδή αυτά τα έργα δεν αποφέρουν τα απαιτούμενα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους; Μήπως επειδή είναι οδηγία της ΕΕ , η αντιπλημμυρική προστασία του λαού να γίνετε με κριτήρια ‘κόστους- οφέλους’ για το κεφάλαιο;
Αυτή την πολιτική ακολουθούν Κυβέρνηση – Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή και έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε ολόκληρες περιουσίες που φτιάχτηκαν με κόπο και ιδρώτα ολόκληρων οικογενειών.
Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής που παρά την δέσμευσής της για ξεχωριστό Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα δεν το πραγματοποίησε ποτέ.
Επίσης καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που σε διάφορες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αντί να απαντήσουν επί της ουσίας λένε ¨άλλα λόγια να αγαπιόμαστε¨  επιχειρώντας να αντιστρέψουν μία πραγματικότητα που ξέρουν και οι πέτρες στο Μενίδι.
Μας έχουν καταδικάσει στον καρκίνο της χωματερής 53 χρόνια τώρα σχεδιάζοντας την περαιτέρω διεύρυνση της.
Μας έχουν καταδικάσει στην πλήρη υποβάθμιση με το κλείσιμο σειράς δομών όπως η ΔΕΗ , η εφορία να υπολειτουργεί όταν τα χαράτσια  μένουν, οι διοικητικές και υγειονομικές υποδομές του ΙΚΑ να περιορίζονται περεταίρω. Να μην ξεχνάμε εδώ ότι οι ΕΒΕ για διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ πρέπει να τρέχουμε στην άλλη άκρη της Αττικής στην Παλλήνη.
Μας έχουν καταδικάσει να ζούμε μαζί με τα εγκληματικά κυκλώματα , τζόγο-όπλα-πορνεία-ναρκωτικά γιατί ¨είναι πολλά τα λεφτά Άρη¨
Μας καταδίκασαν σε έλλειψη υποδομών παιδείας τόσο σε σχολεία όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Μας καταδίκασαν να κάνουμε σπίτι τα μαγαζιά μας χωρίς ελεύθερο χρόνο , χωρίς χώρους αναψυχής , αθλητισμού, πολιτισμού.
Με όλα αυτά και τόσα άλλα προβλήματα που υπάρχουν ο ΣΕΒΑ χαιρετίζει την σημερινή κινητοποίηση που δείχνει τον δρόμο διεκδίκησης ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας μαζί με αυτές του λαού και της νεολαίας.
Με υπομονή και συνέπεια απέναντι στα προβλήματα των συναδέλφων ο ΣΕΒΑ αναπτύσσει πολύμορφη δράση στα μεγάλα και χρόνια ζητήματα που μας ταλανίζουν.
Το νέο ΔΣ του ΣΕΒΑ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παλεύουμε στην οργάνωση του αγώνα των συναδέλφων απέναντι στη λαίλαπα που μας φέρανε.
Με σύνθημα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ  καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συσπειρωθούν γύρω από τον σύλλογό τους , απαιτώντας να δοθούν τώρα λύση στα ουσιώδη αυτά προβλήματα που μας αφορούν όλους μας.
Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στους συναδέλφους μας για νέο ραντεβού την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 17:30 στο Υπουργείο Οικονομικών.
     

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου