ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για σεβα αχαρνων


ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ¨μανούλα ¨στη βρώμικη δουλειά. Υλοποιεί κατά γράμμα όλες τις απαιτήσεις των μονοπωλίων,  της Ε.Ε , των ΝΑΤΟικων. Να θυμίσουμε ότι είναι η κυβέρνηση που έφερε το 3ο και το 4ο μνημόνιο, ενώ υποσχόταν ότι θα καταργούσε το 1ο και το 2ο. Έβαλε την οριστική ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Λέει ότι σωθήκαμε τώρα που βγήκαμε από  τα μνημόνια και την εποπτεία, τώρα που η ελληνική κοινωνία μπήκε σε φάση ανάπτυξης, ενώ έχει ήδη αποδεχθεί μνημόνια διαρκείας μέχρι το 2060. Έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν ότι η ανάπτυξη είναι δίκαιη και αφορά, όλο το λαό. Εξαπατούν το λαό. Η ¨δίκαιη ανάπτυξη ¨, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πλουσίων, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα  να παλεύουμε όλη μέρα για την επιβίωση μας.
Είναι ξεκάθαρο ότι όταν Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάνε για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, εννοούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και μονοπωλίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και τα διάφορα προγράμματα. Η μεγάλη πλειοψηφία των πακέτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ΕΣΠΑ και άλλα, κατευθύνονται απευθείας στις μεγάλες επιχειρήσεις. Πακτωλός εκατομμυρίων και επιδοτήσεων στους μεγάλους, ψίχουλα για τους μικρούς. Ακόμα και οι περιβόητες τράπεζες για τις επιχειρήσεις και οι δικαστικοί συμβιβασμοί , που λανσάρονται από ΕΣΕΕ και ΓΣΒΕΕ ως λύση, απαιτούν από μια εταιρεία να είναι βιώσιμη και ¨υγιής.  Οι συνάδελφοι που είναι καταχρεωμένοι, δεν χωράνε σε αυτό το τοπίο. Πολλοί μικροί ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενοι είναι αποκλεισμένοι από κάθε χρηματοδότηση αφού έχουν εκκρεμότητες με την εφορία, τα ταμεία και έχουν μικρή πιστοληπτική δυνατότητα. Ενώ και όσοι μπουν σε κάποιο πρόγραμμα, όπως π.χ. με τα κέντρα ανοιχτού εμπορίου, ουσιαστικά παίρνουν 2 χιλιάρικα για να φτιάξουν τη βιτρίνα και μια τέντα.
Διαφημίζει η κυβέρνηση σαν μεγάλη λύση στα προβλήματα των α/α και μικρών ΕΒΕ τις 120 δόσεις για χρέη προς το ταμείο, με τα οποία θα κουρευτεί ένα μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που συσσωρεύτηκαν τη περίοδο της κρίσης.
 Είμαστε οι πρώτοι που ζητάμε κούρεμα του χρέους, αφού το πρόβλημα είναι οξύτατο για χιλιάδες επαγγελματίες. Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί ένα κούρεμα οφειλών γιατί ξέρει ότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, αφού χιλιάδες είναι αυτοί που τα είχαν παρατήσει και είχαν αποδεχτεί την κατάσταση και τώρα θα πάνε  να κάνουν  ρύθμιση.


ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ
Πάει πολύ στην κυβέρνηση να το παίζει ο σωτήρας των α/α. Όπως φαίνεται και από τα δημοσιεύματα με τον τρόπο που κάνει το κούρεμα, μέσω του επαναϋπολογισμού των χρωστούμενων ασφαλιστικών εισφορών, το νόμο/έκτρωμα Κατρούγκαλου, προχωρά σε μείωση των συντάξεων όσων ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή. 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση δε διαγράφει το χρέος των α/α αλλά τους κλέβει δεκαετίες καταβεβλημένων  ασφαλιστικών εισφορών. Είναι και τόσο γαλαντόμα προς τους α/α μάλιστα που τους δηλώνει ευθαρσώς ότι όσοι  δε δεχθούν να μπουν στη ρύθμιση, παίρνουν αριθμό προτεραιότητας στις λίστες κατασχέσεων του ΚΕΑΟ.
Από την άλλη το 68% των ¨ κόκκινων ¨  επιχειρηματικών δανείων των τραπεζών αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά και ο αριθμός ( ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ) των αυτοαπασχολούμενων και μικρεμπόρων, που οι οφειλές τους έχουν παραπεμθεί στο ΚΕΑΟ, δείχνουν ότι είμαστε στην ¨πρώτη γραμμή πυρός ¨μιας πολύπλευρης επίθεσης που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.
Φορτώνουν τα σπασμένα της ανάκαμψης των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών, στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση της ¨δίκαιης ανάπτυξης ¨έχει φροντίσει για το κατάλληλο   νομοθετικό πλαίσιο, ώστε όσοι έχουν ¨οφειλές ¨πάνω από 500 ευρώ να κινδυνεύουν από κατασχέσεις, τόσο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσο και ¨εις χείρας τρίτων ¨( π.χ συντάξεων από ασφαλιστικά ταμεία κ.α )
 Μόνο το κίνημα μας, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα και το κίνημα των μικρών αγροτών απαιτούμε την κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου και ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις.
Το να μην πληρώνουμε εισφορά υγείας, να απαιτούμε σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, συντάξεις κανονικές και όχι πτωχοκομείου είναι δικαίωμά μας.  Εδώ και τώρα ζητάμε να αυξηθούν τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την υγεία- πρόνοια συντάξεις.
Πολλοί από εμάς, χιλιάδες συνταξιούχοι συνάδελφοι έχουν πληρώσει με το αίμα τους τα ταμεία των οποίων τα αποθεματικά εξαφανίστηκαν και τσεπώθηκαν από μια χούφτα παράσιτα, για να πάρουν σήμερα μια σύνταξη πτωχοκομείου ή οι χρεωμένοι ένα επίδομα 360 ευρώ και αυτό υπό προϋποθέσεις.
Απαιτούμε τη ρύθμιση και τη διαγραφή των χρεών  των μικρών για να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων. Ζητάμε τη κατάργηση των υπερημεριών και των τόκων. Να παγώσουν τα χρέη και να κουρευτεί ένα μεγάλο μέρος τους.
Το να διαγραφεί τμήμα από τα χρέη που τόσο άδικα μας φόρτωσαν αυτά τα χρόνια με τη φοροληστεία, αποτελεί προϋπόθεση για καλύτερες συνθήκες ζωής.
Απαιτούμε κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης και  του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Πάνω από όλα ζητάμε αφορολόγητο όριο τώρα αλλιώς πως θα ανταπεξέλθουμε σε πληρωμές παλιές και νέες και  να  ζήσουμε και τις οικογένειές μας ;
Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα συνάδελφο α/α και μικρό επαγγελματία του σωματείου μας, να του καταστρέψουν την ζωή. Να του πάρουν το σπίτι, το μαγαζί, τα εργαλεία του.
Ο Σ.Ε.Β.Α. έχει αποδείξει ότι μπορεί να καθοδηγήσει αγώνες. Το βάρος της οργάνωσης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των α/α και μικρών ΕΒΕ πέφτει στις δικές μας πλάτες. Ο ΣΕΒΑ, τα σωματεία , οι ενώσεις , οι σύλλογοι της περιοχής που δίνουμε σταθερά το αγωνιστικό παρόν, δείχνουμε τον αγωνιστικό δρόμο που πρέπει να  ακολουθήσουμε. Δρόμο που είναι μακριά από τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις στα διάφορα Υπουργεία.                              

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου