ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 1-12-2013 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ, με διευρυμένη συμμετοχή του Δ.Σ. από συναδέλφους εκλεγμένους από ομοσπονδίες .
Από την εισήγηση του προέδρου,  και τις τοποθετήσεις των μελών της πλειοψηφίας, φάνηκε καθαρά για άλλη μία φορά το “στημένο παιχνίδι” στο ίδιο ακριβώς γήπεδο της πολιτικής της συγκυβέρνησης,  των μονοπωλίων, των μεγαλεμπόρων, των πολυκαταστημάτων,  και της ΕΕ.
Πιστοί στην λογική της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, ούτε ασχολήθηκαν ούτε πρόκειται να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι που απειλούνται με λουκέτο και διώξεις από εφορία, ΟΑΕΕ κλπ.
Στο καυτό θέμα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, αφού απέρριψαν την πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για μια Κυριακή, άρχισαν τα παζάρια, για να καταλήξουν στην πλήρη αποδοχή της κυβερνητικής ρύθμισης που ανοίγει το δρόμο στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Είναι γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κος Κορκίδης έχει πραγματικά εξελιχθεί σε ένα καλό τερματοφύλακα για λογαριασμό της συγκυβέρνησης. Σκορπάει ψεύτικες ελπίδες και επιμένει στην καταστροφική ταχτική του στημένου κοινωνικού διαλόγου.
Το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο “θύμα” στο βωμό των συμφερόντων των ΑΛΛΩΝ !!  
 Ευθύνες ; Πολλές . Σε μεγάλο βαθμό και  των συναδέλφων μας μικρών εμπόρων που πιεσμένοι στη μέγγενη των προβλημάτων έχουν πιστέψει στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, έχουν αποδεχθεί ψευδαισθήσεις, έχουν παροπλιστεί. Πολλοί  αγανακτισμένοι, απελπισμένοι , απογοητευμένοι και πολλές φορές ανημέρωτοι ακολουθούν τους δυνάστες τους είτε πολιτικά , είτε συνδικαλιστικά, είτε, κυρίως, “απενεργοποιημένοι”.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων (ΑΣΕ)  δεν πρόκειται να σταματήσει να προβάλει και να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων. Δημιούργημα μικρών εμπόρων προσπαθεί να συσπειρώσει, να οργανώσει, να αντιπαλέψει ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ που μας κάνουν τη ζωή μας κόλαση.  Οι αγώνες, η δουλειά  και οι αγωνίες μιας ζωής είτε έχουν ήδη χαθεί, είτε κινδυνεύουν να χαθούν, στο βωμό των συμφερόντων μιας χούφτας τραπεζιτών, εφοπλιστών , βιομηχάνων και μεγαλέμπόρων.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων (ΑΣΕ), έχει ξεκάθαρο ποιος είναι ο αντίπαλος μας,  παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων υπηρετών τους, ενάντια στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Γι’αυτό και είμαστε συσπειρωμένοι στη ΠΑΣΕΒΕ.   Υποχρέωσή μας απέναντι στους εαυτούς μας, στην οικογένειά μας στα παιδιά και εγγόνια μας, είναι να μην περιμένουμε άλλο. Σωτήρες δεν υπάρχουν.  Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι μέσα από τους εμπορικούς μας συλλόγους και τις ενώσεις  φτιάχνουμε το δικό μας μέτωπο ενάντια στις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα μονοπώλια. Υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Μαζί με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει.


ΑΘΗΝΑ 7 ΔΕΚΈΜΒΡΗ 2013
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου