Σ.Ε.Β.Α. : ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 555 ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


       

                                              
                                              


                                               
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ για τις 555 στρεβλώσεις της αγοράς ο Σ.Ε.Β.Α. καταγγέλλει την νέα μεθόδευση που υπάρχει για την πλήρη ισοπέδωση της υπάρχουσας προβληματικής αγοράς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου πιο ξεκάθαρα  όσο ποτέ.
Μια έκθεση ραμμένη και κομμένη στα μέτρα των μονοπωλίων την οποία υιοθετεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών  στο έπακρον στην παρουσίαση της που έγινε από τον επικεφαλής του οργανισμού Άνχελ Γκουρία παρουσία των δυο Υπουργών. Αποδεικνύουν περίτρανα ποιανού υπάλληλοι είναι, ποιος είναι το πραγματικό τους αφεντικό και σίγουρα αυτό δεν είναι ο ελληνικός λαός αλλά το εγχώριο και  διεθνές μεγάλο  κεφάλαιο. Αντίθετα ο λαός στενάζει κάτω από τα βάρη των πολιτικών τους μέσα στην διάλυση κάθε δικαιώματος στην αξιοπρέπεια της ζωής
 Μια έκθεση που κλιμακώνει την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, παραγγελία της συγκυβέρνησης, συρραφή ανάλογων εκθέσεων και αξιώσεων του ΣΕΒ, των φαρμακοβιομηχάνων των μεγαλεμπόρων των τραπεζιτών κ.α. όπου προωθεί την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς και ενισχύει την δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας. Για ακόμη μία φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο εχθρός τους είμαστε εμείς και πρέπει να μας βγάλουν από την μέση μία ώρα αρχύτερα. Ότι δεν κατάφεραν την προηγούμενη φορά έρχονται  τώρα να το αποτελειώσουν. Λένε ψέματα ότι  εμείς είμαστε  δήθεν το εμπόδιο για την ανάπτυξη και δεν λένε την αλήθεια ότι εμείς είμαστε το εμπόδιο για την ανάπτυξη που ονειρεύονται  στα κέρδη τους με την παραπέρα συγκέντρωση της επιχειρηματικής πίτας και των κερδών με απώλειες αρνητικές στο λαϊκό εισόδημα. Οι όποιες ελάχιστες θέσεις δημιουργηθούν θα είναι με μισθούς πείνας και εργασιακές σχέσεις γαλέρας.
Ο Σ.Ε.Β.Α. στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει πάμπολλες φορές τι μας ετοιμάζουν και που οδηγούν τα μικρομάγαζα. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε με αρνητικές επιπτώσεις για τα μαγαζιά μας. Π.χ. στον τομέα των εμπορικών καταστημάτων μιλάνε για πλήρη απελευθέρωση ωραρίων , κυριακάτικής αργίας για όλους ανεξαρτήτως τετραγωνικών, πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων ακόμη και σε εκπτωτικά χωριά , mall κ.τ.λ.
Επίσης ο Σ.Ε.Β.Α. στο παρελθόν έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η πολιτική που χάραξε η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ αυτά τα αποτελέσματα θα είχε. Ετήσιες εκθέσεις , έρευνες  αγοράς και αποτιμήσεις μόνο αποπροσανατολισμό δημιούργησαν. Τι να κάνουμε τα συμπεράσματά τους όταν τα αποτελέσματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που ευελπιστούν τα μικρομάγαζα για την ύπαρξή τους. Το μόνο που κατάφεραν με επιτυχία είναι στο να κρατήσουν μια τάξη ολάκερη κοιμισμένη. Μια πολιτική που χάραξαν ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ βάζοντας πλάτη στην πραγματικότητα στις πολιτικές αυτές που μας οδήγησαν εδώ σήμερα.
Ο Σ.Ε.Β.Α. καλεί το σύνολο των συναδέλφων να στρατευτούν δίπλα του ώστε να υπάρξει επιτέλους αντίδραση και τους καλεί να συμμετάσχουν μαζικά σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν για την οργάνωση δράσης.
Ο Σ.Ε.Β.Α. καλεί το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων να παρακάμψουν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και μέσω συμμαχίας των ΕΒΕ  να παρακάμψουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες τους και μέσω της συμμαχίας των ΕΒΕ , την ΠΑΣΕΒΕ  μέσω από τις κατά τόπους γραμματείες να χαράξουν  στρατηγική απόκρουσης της πολιτικής αφανισμού που μας επιβάλουν.
Τέλος ο Σ.Ε.Β.Α. καταγγέλλει ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ για πλήρη συμβιβασμό και ξεπούλημα της μικρομεσαίας  τάξης. Τα προσχήματα πια έπεσαν ή θα αγωνιστούν πραγματικά για τα μικρομάγαζα αλλιώς να σηκωθούν να φύγουν. Εμείς πια δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Ο αγώνας μας θα δοθεί στον δρόμο και όχι στα σαλόνια και στο γυαλί της T.V.             


Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου