ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

 Συνάδελφοι,

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, ζήσαμε για μια ακόμα φορά, τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν ότι είχε απομείνει στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας όπως και μεγάλο μέρος της χώρας, ως αποτέλεσμα της επιμονής της τωρινής κυβέρνησης αλλά και διαχρονικά των κυβερνήσεων να αρνούνται να λάβουν τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας, γιατί με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. λογίζονται σαν κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι σαν επιτακτική ανάγκη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας.

 Ο Σ.Ε.Β.Α. μαζί με σωματεία και φορείς του Μενιδίου, που χρόνια έχουμε στην προμετωπίδα των αιτημάτων μας, την διεκδίκηση μέτρων πρόληψης ενάντια στις φυσικές καταστροφές, όχι μόνο καταγγείλαμε τις εγκληματικές ευθύνες που βαραίνουν τον κρατικό μηχανισμό, από την Κυβέρνηση μέχρι την Περιφερειακή και την Δημοτική Αρχή αλλά με την συμμετοχή μας σε σχετική κινητοποίηση στο Δημαρχείο την Πέμπτη 24/8, έγκαιρα προειδοποιήσαμε για τον κίνδυνο η αποτέφρωση των δασικών εκτάσεων της Πάρνηθας να εντείνει τα πλημμυρικά φαινόμενα με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές και απαιτήσαμε να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για τον Δήμο μας.

Η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει, καθώς με την πρόσφατη καταιγίδα, πριν ακόμα προλάβουν να κάτσουν οι στάχτες από τα καμένα, οι δρόμοι της πόλης μας μετατράπηκαν για άλλη μια φορά σε ποτάμια, απειλώντας περιουσίες και ζωές των κατοίκων και των επαγγελματιών του κέντρου.

Αν αυτά γίνονται στην αρχή του φθινοπώρου, ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας, φαντάζει εφιαλτικός. Γι’ αυτό απαιτούμε η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή, να πάψουν να αναμασούν την βολική καραμέλα περί «κλιματικής αλλαγής» και να πάρουν έστω και τώρα πριν να είναι αργά, τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Ταυτόχρονα καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματίες, να καταγράψουν αν υπάρχουν ανάγκες για βοήθεια και να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΣΕΒΑ στο τηλέφωνο 6980568597 ώστε να παρέμβουμε άμεσα.

Ταυτόχρονα να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, να δώσουμε από το υστέρημά μας, ό,τι μπορούμε για να στηριχτούν οι κάτοικοι όλων των περιοχών που δοκιμάζονται.

Γι’ αυτό τον σκοπό τα γραφεία του ΣΕΒΑ θα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ κάθε Τρίτη & Παρασκευή, 6μμ-7μμ.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι.

  • Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί.

  • Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές - παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, γάλα σε σκόνη.

  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

  • Φακοί.






Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου