Παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. στον ΕΦΚΑ Αχαρνών (Λ. Κύμης & Επταλόφου)


 Τρίτη 5/7, 10:00 π.μ.

Κανένας συνάδελφος επαγγελματίας αποκλεισμένος από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την φαρμακευτική κάλυψη.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ Αχαρνών, για το ζήτημα του αποκλεισμού από την 1η Ιούνη 2022, 350.000 συναδέλφων από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την φαρμακευτική κάλυψη, λόγω αδυναμίας να εξοφλήσουν το χρέος που αντιστοιχεί στις παροχές σε είδος (μηνιαίες εισφορές του κλάδου υγείας) του 2021.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα έρχεται σε μια περίοδο που οι μικροί επαγγελματίες δίνουμε καθημερινό αγώνα επιβίωσης απέναντι στην γενικευμένη ακρίβεια στο ρεύμα, την ενέργεια, τις πρώτες ύλες, απέναντι στην αναδουλειά σε πολλούς κλάδους ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος. Και μάλιστα χωρίς να έχουμε δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουμε, να λείψουμε έστω και μια μέρα από την δουλειά, αφού για τους επαγγελματίες δεν προβλέπεται αποζημίωση σε περίπτωση επαγγελματικού ατυχήματος ή ασθένειας.

Πόσο μάλιστα που για την αδυναμία αποπληρωμής των εισφορών, δεν ευθύνονται οι μικροί επαγγελματίες, που την περίοδο της πανδημίας είχαν να αντιμετωπίσουν τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που το ίδιο το κράτος επέβαλε, αναγκαζόμενοι να κρατάνε τα μαγαζιά τους κλειστά, με τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις να τρέχουν αμείωτοι, με τις οφειλές αυτές να προστίθενται σε παλιότερα χρέη, με ρυθμίσεις πάνω σε ρυθμίσεις, από τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών μνημονίων, με την υπερφορολόγηση και τις περικοπές.

Την ευθύνη φέρει ακέραια η κυβέρνηση που αρνήθηκε ένα από τα βασικά μας αιτήματα εκείνο το διάστημα, δηλαδή την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για την περίοδο των περιορισμών. Αντίθετα «πάγωσε» τις οφειλές, μεταθέτοντας τες για το μέλλον, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η θηλιά των χρεών γύρω από τον λαιμό των μικρών επαγγελματιών να σφίγγει συνεχώς όλο και περισσότερο.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στον Σύλλογό τους. Να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα απαιτώντας:

  • Διαγραφή των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στην περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

  • Κανένας συνάδελφος επαγγελματίας αποκλεισμένος από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την φαρμακευτική κάλυψη.

  • Κατάργηση της εισφοράς υγείας.

  • Κάλυψη των αναγκών Υγείας – Πρόνοιας για όλους εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Αποζημίωση για κάθε επαγγελματία που αναρρώνει από επαγγελματικό ατύχημα, νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα και δεν μπορεί να εργαστεί. Επίδομα ειδικού σκοπού για όσους πλήττονται από τα περιοριστικά μετρά.

  • Ειδική οικονομική ενίσχυση για τις γυναίκες μητέρες αυτοαπασχολούμενες που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι όταν τα παιδιά τους νοσούν και συνολικά τις μονογονεϊκές οικογένειες που βιώνουν αυτό το πρόβλημα.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου