Σχετικά με την απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας συναδέλφων επαγγελματιών


 Την Τρίτη 5/7/22 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στην Τοπική Διεύθυνση του ΕΦΚΑ Αχαρνών, σχετικά με την απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας συναδέλφων επαγγελματιών που επιβάλει εγκύκλιος της κυβέρνησης.. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. συναντήθηκε με την διευθύντρια του υποκαταστήματος κα Δημητρακοπούλου, στην οποία γνωστοποιήθηκε η θέση του Δ.Σ. όπως περιγράφεται στην σχετική ανακοίνωση. Στην συνέχεια παραδόθηκε το πλαίσιο αιτημάτων που αφορά τόσο το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και συνολικότερα το δικαίωμα της πρόσβασης σε καθολικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας:

Απαιτούμε:

  • Διαγραφή των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στην περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

  • Κανένας συνάδελφος επαγγελματίας αποκλεισμένος από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την φαρμακευτική κάλυψη.

  • Κατάργηση της εισφοράς υγείας.

  • Κάλυψη των αναγκών Υγείας – Πρόνοιας για όλους εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Αποζημίωση για κάθε επαγγελματία που αναρρώνει από επαγγελματικό ατύχημα, νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα και δεν μπορεί να εργαστεί. Επίδομα ειδικού σκοπού για όσους πλήττονται από τα περιοριστικά μετρά.

  • Ειδική οικονομική ενίσχυση για τις γυναίκες μητέρες αυτοαπασχολούμενες που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι όταν τα παιδιά τους νοσούν και συνολικά τις μονογονεϊκές οικογένειες που βιώνουν αυτό το πρόβλημα.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου