Πάμε μαζί...

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ, καλεί τα μέλη του και κάθε συνάδελφο στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Αχαρνών-Φυλής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) και το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, το Σάββατο 2 Ιούλη, στην πλατεία του Δημαρχείου Αχαρνών, στις 8.30 μμ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποκτά φέτος ιδιαίτερη σημασία γιατί έρχεται να αναδείξει πως τα τελευταία 2 χρόνια οξύνθηκαν όλοι εκείνοι οι οικονομικοί, κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που ευνοούν την έναρξη ή την επιδείνωση της χρήσης και της εξάρτησης. (Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΣΥΝ για την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών).

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Μενιδίου, ζούμε και εργαζόμαστε σε μια πόλη που μαστίζεται από την εγκληματικότητα, η οποία με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων αλλά και των Δημοτικών Αρχών, παραμένει και οξύνεται, ακριβώς γιατί παραμένουν και συνεχώς εντείνονται οι αιτίες που αποτελούν το έδαφος για την ύπαρξή της.

Παραμένει και οξύνεται η ανεργία και η ακραία φτώχεια. Η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η συνεχής υποβάθμιση των όρων ζωής μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της πόλης μας διαμορφώνουν το έδαφος πάνω στο οποίο συντηρούνται και αναπαράγονται κυκλώματα που αναπτύσσουν εγκληματικές δραστηριότητες με τεράστια κέρδη.

Τέτοια είναι το εμπόριο ναρκωτικών, που βρίσκεται σε σύνδεση με μεγάλα (πολλές φορές και διεθνή) επιχειρηματικά συμφέροντα, με την περιοχή μας να αποτελεί ανάμεσα σε άλλες κέντρο τελικής διανομής και εμπορίου των ναρκωτικών ουσιών. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη - έως και ανυπαρξία - κοινωνικών παροχών, μέριμνας και υποδομών για στέγαση και μόρφωση, για την αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα των κατοίκων και ιδιαίτερα τα νεολαίας, καταδικάζει την περιοχή σε υποβάθμιση και την γκετοποίηση.

Ο κρατικός μηχανισμός παρέχει την ανοχή του στη δράση των κυκλωμάτων αυτών. Οι διακηρύξεις και τα μέτρα αύξησης της αστυνόμευσης, όπως δείχνει και η ίδια μας η πείρα, δεν συμβάλλουν στην προστασία των επαγγελματιών και κατοίκων της πόλης μας. Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, αλλά η επιβολή του άδικου των λίγων σε βάρος του δίκιου των πολλών όπως έχει φανεί και σε πολλές περιπτώσεις όποτε και εμείς σαν επαγγελματίες βγήκαμε στον δρόμο για να διεκδικήσουμε μέτρα για την στήριξη του εισοδήματος και της υγείας μας.

Το ίδιο ισχύει και για τις συλλήψεις χρηστών, με τις οποίες προβάλλεται μια ψεύτικη εικόνα αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης και του εμπορίου ναρκωτικών, ενοχοποιώντας τα θύματα και αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πραγματικό ένοχο. Κανένα τέτοιο μέτρο δεν μπορεί και δεν έχει σκοπό να λύσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας, αφού δεν στοχεύει στη ρίζα του.

Η πολιτική μάλιστα που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές συνολικότερα στο ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, με την υποβάθμιση της πρόληψης, την υπονόμευση των «στεγνών» προγραμμάτων θεραπείας και το άνοιγμα του δρόμου για την αθώωση των ναρκωτικών, όπως η κάνναβη, εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο τους χρήστες ναρκωτικών σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Πόσο μάλλον που ετοιμάζεται μια ακόμα εγκληματική εξέλιξη, με την έναρξης λειτουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών, που θα μετατρέψει την περιοχή μας όπως και κάθε Δήμο στον οποίο θα εφαρμοστεί, σε «σουπερμάρκετ» ουσιών, καταδικάζοντας τους χρήστες στην ακροβασία μεταξύ φυσικού και κοινωνικού θανάτου για χάρη της τουριστικής αίγλης, η οποία απαιτεί ένα κέντρο της Αθήνας «καθαρό» και «ασφαλές».

Η η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, και σε κάθε μορφή της εγκληματικότητας, συνδέεται με την πάλη για δουλειά, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, με τη πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν την ανεργία, τη φτώχεια, τον αναλφαβητισμό, την κοινωνική ανισότητα.

Συμμετέχουμε στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν

το Παράρτημα Αχαρνών-Φυλής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.)

και το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ

στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών το Σάββατο 2 Ιούληστην πλατεία του Δημαρχείου Αχαρνών, στις 8.30 μμ.

Η διακήρυξη

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου