ΣΕΒΑ: για την εγκληματικότητα


 Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. εύχεται στην συναδέλφισσά μας που τραυματίστηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε στο κατάστημά της την ώρα που εργαζόταν, ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να επανέλθει υγιής στην οικογένειά της, στην καθημερινότητα και την εργασία της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό που έχει καταγραφεί στην περιοχή μας. Μόλις το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο Σύλλογός μας όσο και άλλοι φορείς του Μενιδίου, έχουν καταγγείλει επιθέσεις και μαχαιρώματα που έγιναν ενάντια σε μετανάστες εργάτες, την ώρα που επέστρεφαν από την δουλειά τους.

Θυμίζουμε επίσης ότι ήταν πολλοί και οι συνάδελφοι επαγγελματίες που τον περασμένο Φλεβάρη επικοινώνησαν μαζί μας για να καταγγείλουν την δράση ομάδων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που δρούσαν στο κέντρο του Μενιδίου, παρενοχλώντας περαστικούς και καταστηματάρχες, εκφοβίζοντας και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη, γιατί ενώ η κατάσταση της έχει γνωστοποιηθεί επανειλημμένα, δεν έχει λάβει κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο που να αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος. Γεμίζει με κούφια λόγια και υποσχέσεις για ασφάλεια και εξάλειψη της εγκληματικότητας τους κατοίκους της πόλης, φέροντας το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα της εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Κλείνει το ζήτημα στην ένταση της αστυνομοκρατίας, αντί να παίρνει ουσιαστικά μέτρα όπως π.χ. η ένταξη κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες, η λήψη συνολικότερων μέτρων ένταξης μερίδας του πληθυσμού με αυξημένες ανάγκες.

Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή, δεν κάνουν απολύτως τίποτα για την στήριξη υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού που μπορούν να δώσουν διέξοδο και περιεχόμενο στον ελεύθερο χρόνο της νεολαίας και συνολικότερα του λαού της περιοχής μας.

Όχι μόνο δεν κάνει όλα αυτά, αλλά το προηγούμενο διάστημα πανηγύριζε προκλητικά για την διαδικασία της αποζημίωσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Μάριου που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.

Η μεγαλύτερη τιμή στην μνήμη του μικρού Μάριου είναι να μην έχουμε άλλο θύμα. Είναι η συμμετοχή στον αγώνα για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα που θα αντιμετωπίζουν τις αιτίες που γεννούν και τρέφουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Είναι η πάλη του οργανωμένου κινήματος για την αντιμετώπιση των φασιστικών ομάδων που έχουν ανοιχτούς διαύλους με το οργανωμένο έγκλημα.

Είναι ο αγώνας που θα βάζει στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την πολιτική που όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύση, αλλά είναι και αυτή που δυναμώνει την φτώχεια, την εξαθλίωση, όλες εκείνες τις συνθήκες που δημιουργούν το έδαφος για να γιγαντώνεται το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Σε αυτόν τον αγώνα, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. θα πρωτοστατήσει, όπως σταθερά μπαίνει μπροστά για την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης και του αγώνα των μικρών επαγγελματιών, για την υπεράσπιση του εισοδήματος, της υγείας και της ζωής μας.

η ανακοίνωση

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου