ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αχαρνών παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε σύσκεψη την Δευτέρα 16/05/2022 και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδομών (Δεκελείας 42), μαζικούς φορείς και σωματεία από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, τους μικρούς επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, την νεολαία, Πολιτιστικούς, Εξωραϊστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Συλλόγους Κατοίκων της περιοχής μας καθώς και όλους τους κατοίκους της πόλης μας που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία.

Τα ψίχουλα που παρουσίασε ως μέτρα στήριξης η κυβέρνηση αποτελούν πραγματικά πρόκληση! Δεν θα δεχτούμε να νομιμοποιείται η ληστεία των κόπων μας στην λογική σου παίρνω 5 σου δίνω πίσω 1.

Πάει πολύ εκείνοι που μας κλέβουν το ψωμί απ’ το τραπέζι να έχουν το θράσος να μας κάνουν υποδείξεις για το πως θα ζούμε παραδίδοντας «μαθήματα» λιτότητας και αυτοσυγκράτησης!

Απευθυνόμαστε σε όσους λένε: Δεν πάει άλλο – ως εδώ! να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (γάλα, ψωμί, λαχανικά, κρέας, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα κλπ.), στις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στις τιμές των ενοικίων, της βενζίνης, του φυσικού αερίου.

Απευθυνόμαστε σε όσους αγανακτούν που η Δημοτική Αρχή της πόλης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αντί να σταθεί στο πλευρό των δημοτών της, μειώνοντας ή και καταργώντας σε κάποιες περιπτώσεις τα δημοτικά τέλη αλλά και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στις αθλητικές - πολιτιστικές δραστηριότητες, όχι μόνο μένει άπραγη αλλά δεν βγάζει άχνα απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν το οικογενειακό εισόδημα, επιστρατεύοντας τον “άρτο και θεάματα” προκειμένου να θολώσει το τοπίο!

Σε όσους ανησυχούν εξ’ αιτίας της επικίνδυνης κατάστασης που δημιουργείται για τους λαούς όπως και τον δικό μας εξ’ αιτίας των ανταγωνισμών μεταξύ των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και της Ρωσίας και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, που δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Γιατί οι μικροί επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους, να μετράμε απώλειες με χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεσπιτωμένους.

Σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση, δεν μπορούν να δώσουν λύση, οι ίδιοι που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία της.

Οι μικροί επαγγελματίες του Μενιδίου, μοιραζόμαστε κοινά προβλήματα και ανησυχίες με τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους γονείς και την νεολαία της περιοχής μας. Γι’ αυτό σας καλούμε όλοι μαζί να βγούμε στο προσκήνιο, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση απέναντι στα καθημερνά μας προβλήματα. Μόνο με την δική μας οργάνωση και πάλη μπορούμε να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος.

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη ώστε κανένας συνάνθρωπός μας, καμία οικογένεια να μην μείνει χωρίς φαγητό, ρεύμα, θέρμανση και στέγη!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

στην ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5, και ώρα 8.00 μ.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΝΙΔΙΟΥ (ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 42)


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου