Κυβερνητική καταστολή απέναντι σε αγωνιστές απεργούς

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. καταγγέλλει το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ, απέναντι σε 8 αγωνιστές απεργούς, μέλη σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης.

Οι 8 συνελήφθησαν στη διάρκεια της μεγάλης χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης, όταν στο πλαίσιο της έκφρασης της αντίθεσης του λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της χώρας μας, προσέγγισαν τα ΝΑΤΟϊκά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έγραψαν πάνω τους ΝΑΤΟ και «Killers go home», απαιτώντας «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών».

Η συγκεκριμένη άδικη και απρόκλητη επίθεση έχει έναν μόνο σκοπό. Να κλείσει κάθε στόμα που εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που δεν συμφωνεί η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων και στόχος αντιποίνων των αντιπάλων τους.

Ο λαός μας, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, όλοι εμείς που στενάζουμε από τα οικονομικά προβλήματα, την ενεργειακή φτώχεια, τις ελλείψεις σε βασικές κοινωνικές παροχές, υποδομές και δικαιώματα δεν έχουμε κανένα συμφέρον από το μοίρασμα της λείας που γίνεται μεταξύ των ιμπεριαλιστών.

Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες, να καταπέσει το άδικο κατηγορητήριο και να αθωωθούν οι 8 αγωνιστές.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για αξιοπρεπές εισόδημα και απεμπλοκή από τον πόλεμο.





Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου