Η Κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται από τις ευθύνες της!

Σεπτέμβρη 2021 Αρ.Πρωτ.7

Τώρα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματός των μικρών επαγγελματιών & μέτρα ουσιαστικής προστασίας της δημόσιας Υγείας!

Ενώ το 4ο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση φορτώνουν για μια ακόμη φορά με νέα βάρη τους μικρούς επαγγελματίες, καθιστώντας τους ταυτόχρονα «αποδιοπομπαίους τράγους», σε περίπτωση που επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση. Με την προώθηση της ατομικής ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος ώστε να κατηγορήσει τα λαϊκά στρώματα και τους μικρούς επαγγελματίες για την νέα ενδεχόμενη υπερ-διασπορά του ιού.

Την ίδια στιγμή αξιοποιεί επικοινωνιακά και εκβιαστικά το θέμα των αναγκαίων εμβολιασμών για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την εκτίναξη των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι όταν και μετέτρεψε σε λάστιχο τα επιστημονικά πρωτόκολλα για να εξυπηρετήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού.

Αξιοποιεί τον ανορθολογισμό που η ίδια καλλιεργεί και ενισχύει κάθε μέρα, με τις αντιφάσεις των μέτρων και τη λειψή ενημέρωση για τον εμβολιασμό, τους ψευτοκαυγάδες που στήνονται καθημερινά στα κανάλια. Θέλει να χρησιμοποιήσει τους μικρούς επαγγελματίες για να στήσει τον βολικό για την ίδια “διαίρειν και βασίλευε”, αυτό που λέμε κοινωνικό αυτοματισμό, ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας αφού:

  • τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας συνεχίζουν να είναι υποβαθμισμένα και ανεπαρκή, με συνέπειες και για τους χρονίως νοσούντες πλην covid.

  • ο απίστευτος καθημερινός συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα καθιστά υγειονομικές βόμβες.

  • βασιλεύει η ασυδοσία και η παντελής έλλειψη ελέγχου για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους μεγάλους χώρους δουλειάς (βιομηχανίες, supermarkets, αποθήκες κλπ).

  • ο εμβολιασμός που η ίδια η κυβέρνηση υπονόμευσε με διάφορους τρόπους, προχωρά με ρυθμούς χελώνας, κυρίως λόγω των περιορισμών που θέτει η ΕΕ, λόγω διεθνών ανταγωνισμών.

  • ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με τους επιδημιολογικούς παράγοντες που οδήγησαν στο κλείσιμό τους να παραμένουν, χωρίς να προχωρά σε μέτρα αραίωσης των τμημάτων, με εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών καθώς και σε εξασφάλιση υγειονομικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας στα ιδρύματα.

Οι πλάτες μας δεν σηκώνουν άλλα βάρη!

Οι μικροί επαγγελματίες όλο το προηγούμενο διάστημα, με τα περιοριστικά μέτρα, τις υποχρεώσεις που ακόμα και με τα μαγαζιά μας κλειστά συνέχισαν να μας βαραίνουν, πληρώσαμε πολλά που δεν μας αναλογούσαν φτάνοντας εμείς και οι οικογένειές μας σε οριακή κατάσταση. Τα όσα χάρη στην επιμονή και τον αγώνα μας κερδίσαμε δεν αρκούν! Είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές μας ανάγκες.

Δεν θα ανεχτούμε να μείνουμε πάλι χωρίς οικονομική ενίσχυση όταν τα νέα μέτρα μας μειώνουν την πελατεία δραματικά!

Δεν θα ανεχτούμε ενώ μας μειώνουν το εισόδημα, να βάζουμε από την τσέπη μας το κόστος των self-test για να πλουτίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα!

Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε χωροφύλακες στα ίδια μας τα μαγαζιά, να βρεθούμε απέναντι στον κόσμο που συναναστρεφόμαστε καθημερινά, στους πελάτες μας που ταυτόχρονα είναι συνδημότες, γείτονες και φίλοι μας και που όλοι μαζί υποφέρουμε από τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

Μαζί με τους συνδημότες μας, τους εργαζόμενους, την νεολαία της περιοχής θα παλέψουμε απέναντι σε ότι απειλεί την ζωή και το εισόδημά μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέα, τα επιστρεπτέα μέρη των ενισχύσεων που έχουν καταβληθεί.

  • Επιδότηση ενοικίου στο 50% των καταστημάτων εστίασης μέχρι τη λήξη των περιορισμών.

  • Κατάργηση του μέτρου αποκλεισμού και της υποχρέωσης ελέγχου των ανεμβολίαστων από τα καταστήματα εστίασης – επέκταση των εξωτερικών χώρων που μπορούν να χρησιμοποιούνται από τα καταστήματα εστίασης, όπου αυτό είναι δυνατόν.

  • Πάγωμα στις ρυθμίσεις οφειλών προς Εφορία, Τράπεζες, εταιρίες ενέργειας, Ασφαλιστικά Ταμεία

  • Γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους, για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους επαγγελματίες έβαλαν λουκέτο.

  • Απαλλαγή των Δημοτικών Τελών σύμφωνα με την Υπ. Αρ. 35 Απόφαση (Αρ. Πρωτ.: 13781) που έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών την 27η Μαρτίου 2020 και δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Να επεκταθεί για όλους τους επαγγελματίες των Αχαρνών καθώς ακόμα και αν δεν είχε απαγορευτεί ή περιοριστεί η λειτουργία τους, υπέστησαν εξίσου τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων και της μειωμένης κίνησης στην αγορά.

Επίσης για την προστασία της δημόσιας υγείας:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού σε πλήρως εξοπλισμένα Εμβολιαστικά Κέντρα, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  • Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους, με ευθύνη της κυβέρνησης, μέχρι το τέλος της πανδημίας.

  • Μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ, με πύκνωση δρομολογίων.

  • Ενίσχυση, στελέχωση και χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου