Τεταρτη 1/9 στις 20:00 ολοι στην συγγεντρωση στο συνταγμα!

 Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα τις κυβέρνησης να πάει στα σκουπίδια! Ο αιφνιδιασμός δεν θα περάσει!


Μαζευουμε χιλιαδες υπογραφες με το κειμενο υπογραφων της ΟΒΣΑ!

Υπογράφουμε εδώ!

Είμαστε οι επαγγελματίες που πάνω από ένα χρόνο η Κυβέρνηση μας υποβάλλει σε συνεχόμενα άνοιξε – κλείσε επειδή η ίδια δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.

Είμαστε οι επαγγελματίες που είδαμε τα χρέη μας να γιγαντώνονται, που συνεχίζουμε να δεχόμαστε απειλές για χρέη που δεν έχουμε δυνατότητα να αποπληρώσουμε.

Είμαστε οι επαγγελματίες που εξαιτίας όλων των Κυβερνήσεων βιώνουμε τον αργό θάνατο των δόσεων, με ενέχυρο τις επιχειρήσεις μας, το βιός μας, τις ίδιες μας τις ζωές.

Είμαστε οι επαγγελματίες, που η σημερινή και προηγούμενη Κυβέρνηση, άνοιξαν το δρόμο για να μας υποχρεώσουν να είμαστε όμηροι στις ίδιες μας τις επιχειρήσεις ακόμα και τις Κυριακές, στερώντας μας το αυτονόητο δικαίωμά μας στην Κυριακάτικη Αργία.

Από το φαρμάκι του Νόμου Κατρούγκαλου, στο δηλητήριο του Νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Το νεο νομοσχέδιο Χατζηδάκη πατάει πάνω στο νόμο Κατρούγκαλου ( που μείωνε τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα μικρό κομμάτι των επαγγελματιών, αλλά οδηγούσε σε συντάξεις πείνας στο τέλος του εργάσιμου βίου) που υποτίθεται ότι η ΝΔ θα καταργούσε, αλλά τον διατηρεί και τον αξιοποιεί για περαιτέρω επίθεση. Στο επίκεντρο, βρίσκεται η πλήρης εφαρμογή των 3 πυλώνων στην ασφάλιση, η παραπέρα μείωση της συμμετοχής του κράτους, η γενίκευση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, από 1.1.2022, γίνεται υποχρεωτική η ένταξη των επαγγελματιών στο νέο σύστημα της επικουρικής Ασφάλισης. Με αυτό τον τρόπο αυξάνει το ποσό των ασφαλιστικών μας εισφορών, κλιμακώνεται η επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα και θέτει στη λοταρία του χρηματιστηριακού τζόγου τις εισφορές μας στο επικουρικό ταμείο.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι χιλιάδες επαγγελματίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ασφαλιστικές μας εισφορές, και αποτελούν «θηλιά» στο λαιμό μας μαζί με τα υπόλοιπα χρέη που μας φόρτωσε η δική τους πολιτική.

Δουλειά χωρίς σταματημό ακόμα και με 40 πυρετό!

Οι μικροί επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι ξέρουμε καλά ότι δεν έχουμε το «δικαίωμα» να αρρωστήσουμε, δεν διανοούμαστε ότι μπορεί να μας τύχει κάποια επαγγελματική ασθένεια, γιατί γνωρίζουμε ότι το ταμείο δεν καλύπτει αποζημίωση σε τέτοια περίπτωση. Ακόμα και αν τραυματιστούμε και αναγκαστούμε να απέχουμε από την δουλειά, επιστρέφουμε όπως-όπως, μισοθεραπευμένοι γιατί στο διάστημα της αποθεραπείας τα χρέη και οι υποχρεώσεις διογκώνονται και η όποια πενιχρή αποζημίωση που θα πάρει μόνο όποιος δεν έχει οφειλές στο ταμείο, δεν αρκεί για να τα καλύψει. Το παρόν ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνει καμία απολύτως κάλυψη υγείας – πρόνοιας στους μικρούς επαγγελματίες. Και η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη με την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών στο ασφαλιστικό σύστημα με τους περίφημους «τρεις πυλώνες».

Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι. Οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συμβόλαιά τους, δεν βοήθησαν κανένα αυτοαπασχολούμενο στην διάρκεια της πανδημίας. Οι ιδιώτες της υγείας, οι μεγαλοκλινικάρχες την κρίσιμη στιγμή έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω, δεν συνέβαλαν στο παραμικρό στην ενίσχυση της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο εκβιασμός είναι απροκάλυπτος: Η κοινωνική ασφάλιση και το δικαίωμά μας σε υγεία – πρόνοια γίνεται χρυσοφόρο εμπόρευμα.

Η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μας υποχρεώνει είτε να στηθούμε στις ατελείωτες ουρές των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, είτε να καταφύγουμε στους ιδιώτες, με την επακόλουθη οικονομική αιμορραγία. Με τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μίας νόσου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κατάσταση χειροτέρεψε. Συνάδελφοί μας με χρόνια νοσήματα ή σοβαρά προβλήματα υγείας βρίσκονται σε αδιέξοδο. Πέφτουν στα νυχιά του ιδιωτικού τομέα της υγείας, που κερδοσκοπεί εκμεταλλευόμενο κάθε επείγουσα ανάγκη περίθαλψης, κάθε χρόνια ασθένεια που απαιτεί τακτική νοσηλεία.

Οι επαγγελματίες που υπογράφουμε το παρών κείμενο, δηλώνουμε ότι στη διαχρονική επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημά μας, στην υγεία μας, στα δικαιώματά, δεν θα είμαστε άλλο θεατές.

Γινόμαστε μέλη στους Συλλόγους μας και στις Ενώσεις μας, μπαίνουμε στον αγώνα για να υπερασπιστούμε τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, τις ζωές μας.

Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας με υψηλές υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου