Όλοι στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 10 π.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 


Οι μικροί επαγγελματίες δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα

από την πίττα που μοιράζει η κυβέρνηση στα μεγάλα συμφέροντα!




Όσοι παρακολουθήσαμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είδαμε για μια ακόμα φορά να δίνονται μποναμάδες στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια στιγμή που εμάς, την μεγάλη πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών, μας αφήνουν στο έλεος των χρεών που συνεχίζουν να συσσωρεύονται στις πλάτες μας.

Χρέη που διογκώθηκαν την περίοδο της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση αρνούμενη να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αρνούμενη να δώσει βάση στην ενημέρωση και την σωστή οργάνωση των απαραίτητων εμβολιασμών, να πάρει μέτρα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, προτίμησε να «επενδύσει» στην ατομική ευθύνη, με περιοριστικά μέτρα - «φάρμακο δια πάσα νόσο», αναγκάζοντας και εμάς τους επαγγελματίες να κλείσουμε για μήνες ολόκληρους τα μαγαζιά μας. Έχοντας πλέον την πείρα του προηγούμενου διαστήματος, βλέποντας την κυβέρνηση να συνεχίζει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία, ζούμε με την αγωνία ενός νέου κλεισίματος που θα είναι καταστροφικό.

Στο χαμένο μας εισόδημα έρχονται πλέον να προστεθούν οι ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, τιμολόγια αλλά και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κάνοντας την κατάσταση για εμάς και τις οικογένειές μας ανυπόφορη. Αντί η κυβέρνηση να ανακοινώσει ουσιαστικά μέτρα για τους χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες που στενάζουν, προχώρησε σε μέτρα «μιας χρήσης» που θα εξανεμιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ρωτάμε τους κυρίους της κυβέρνησης:

Πως θα πληρώσουμε τα ραβασάκια της εφορίας; Με τί λεφτά θα θρέψουμε τις οικογένειές μας όταν τα ράφια των σουπερμάρκετ θα είναι απλησίαστα; Πώς θα πληρώσουμε τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος και άλλων ΔΕΚΟ; Πως θα βγάλουμε ανθρώπινα τον χειμώνα όταν οι τιμές των καυσίμων αναμένεται να εκτοξευτούν; Τι θα πούμε στα παιδιά μας που δεν θα μας περισσεύουν για να τα στείλουμε  φροντιστήριο; Πως θα δουλέψουν τον χειμώνα οι συνάδελφοι στην εστίαση, όταν αναγκαστικά θα χάσουν σχεδόν το 50% της πελατείας τους; Γιατί ενώ εμάς μας κατατρώνε όλα αυτά τα ερωτήματα, οι μεγάλες βιομηχανίες απολαμβάνουν χαμηλότερα τιμολόγια σε ρεύμα και οι εφοπλιστές αφορολόγητο σε καύσιμα;

Βαρεθήκαμε να ακούμε για την «ανάπτυξη» που έρχεται και που πάντα καταλήγει στις τσέπες των λίγων. Εξοργιζόμαστε όταν μας χρησιμοποιούν μιλώντας για δήθεν στήριξη της «μεσαίας τάξης», για την «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και την ίδια στιγμή βλέπουμε τα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης να καταλήγουν πάλι στα σεντούκια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Εξοργιζόμαστε όταν την ίδια στιγμή που μας έχουν τσακίσει οι φόροι έμμεσοι και άμεσοι, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί απολαμβάνουν νέες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις. Η «ανάπτυξή» τους είναι που μας έχει αφήσει χωρίς νοσοκομεία και κέντρα υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς πυροπροστασία να καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι, χωρίς αντιπλημμυρικά και πνιγόμαστε με τα πρωτοβρόχια.

Στην οργανωμένη επίθεση που δέχεται το εισόδημα και οι ανάγκες μας χρειάζεται οργανωμένη απάντηση και δεν μπορεί να γίνει μέσα στους 4 τοίχους του μαγαζιού μας. Όλοι μαζί στον αγώνα για την απόκρουση της ακρίβειας, για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός μας.

Δεν βολευόμαστε με τα λίγα!

Δεν τα παρατάμε γιατί αφορά την ζωή μας και των οικογενειών μας!

Απαιτούμε:

·         Η «επιστρεπτέα προκαταβολή» να μετατραπεί ολόκληρη σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

·         Αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ.

·         Επιδότηση ενοικίου των καταστημάτων εστίασης και όσες άλλες επιχειρήσεις υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα στο 50% μέχρι τη λήξη των περιορισμών.

·         Ρύθμιση των χρεών για κατανάλωση ρεύματος . Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια. Καμία διακοπή ρεύματος σε μικρές επιχειρήσεις.

·         Κατάργηση του Φ.Π.Α. και καμία αύξηση τιμών σε βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·         Διαγραφή χρεών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020.

·         Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης και επιδότηση της από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

·         Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

·         Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000€.

Ακόμα:

·         Εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ για τον covid-19 για όλους τους επαγγελματίες, με ευθύνη του κράτους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και εξατομικευμένη παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

·         Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με σύγχρονο εξοπλισμό.

 

Τέτοια μέτρα χρειάζονται για να βελτιωθεί η κατάσταση, όχι αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Αυτά όμως μόνο με οργανωμένη πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος μπορούν να κατακτηθούν.

 

Κορυφώνουμε με  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6 Οκτώβρη 6μμ στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή

Ως εδώ, πληρώσαμε ήδη πολλά!

Διεκδικούμε μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!


Ακόμ

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου