Την Τρίτη 10/11 συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για την προστασία της υγείας.


 

Την Τρίτη 10/11 συμμετέχουμε

στην ημέρα δράσης για την προστασία της υγείας.


Εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας βιώνουμε τα αποτελέσματα της κυβερνητικής ανευθυνότητας που αντί εδώ και μήνες να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων μας επένδυσε στο παραμύθι της «ατομικής ευθύνης», οδηγώντας σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και στο lockdown.


Η κυβέρνηση είναι που άφησε αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μην εξασφαλίζοντας Μ.Ε.Θ., χωρίς να προσλάβει άμεσα το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό. Δεν προχώρησε στην επίταξη των ιδιωτικών Μ.Ε.Θ. παρ’ ότι οι υγειονομικοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα επανειλημμένα έχουν θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δεν εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια για δωρεάν μαζικά τεστ για να περιορίσει την διασπορά του ιού ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς. Αντίθετα μοίρασε ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματίες της υγείας είτε νοικιάζοντας κλίνες Μ.Ε.Θ. είτε δίνοντας τους «εργολαβία» την εκτέλεση των τεστ με τσουχτερό βέβαια αντίτιμο.


Η κυβέρνηση είχε κλειστά αυτιά στις κραυγές αγωνίας, εργαζομένων, επαγγελματιών και μαθητών όταν καλούσαν να αποσυμφορήσει τα σχολεία αραιώνοντας τα τμήματα, προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς. Είχε κλειστά μάτια όταν της δείχνανε τον συνωστισμό στα ΜΜΜ που μπορούσε να έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό με επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων.


Τώρα για άλλη μια φορά μας λένε κλειστείτε μέσα και μην βγάζετε μιλιά. Ήδη τα μέτρα που πάρθηκαν για δήθεν στήριξη των επαγγελματιών, είναι στην ουσία σταγόνα στον ωκεανό, ενώ μια σειρά αιτήματα που επανειλημμένα έχουμε καταθέσει με το πλαίσιο διεκδικήσεών μας βρίσκεται στα αζήτητα των γραφείων της Δημοτικής Αρχής και των υπουργείων.

Όμως έχουμε πια πείρα και ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη, δεν μπορούμε να αφήσουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας στα χέρια της κυβέρνησης. Εδώ και τώρα λοιπόν πρέπει να σπάσουμε την σιωπή!

Απαιτούμε:


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.


  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Δήμο Αχαρνών.  Να εγκατασταθούν στην περιοχή κινητά συνεργεία rapid test και να διεξάγονται με μαζικούς όρους και εντελώς δωρεάν. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που βρίσκονται στην περιοχή μας να παρέχουν δωρεάν τεστ για τον COVID -19.

  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και ρομά με ειδικά ενημερωτικά- διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.

  • Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Η Πολυκλινική να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ μαζί με όλο το προσωπικό που διαθέτει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

  • Να καταγραφούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή και  ανάλογα με  την ειδικότητα τους , να ενταχθούν σε ένα σχέδιο παροχής δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.


Το ΔΣ του ΣΕΒΑ

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου