ΣΕΒΑ : ΜΕ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ !




ΜΕ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ !!

Για ακόμη μία φορά η   δυνατή βροχή φανερώνει  την απότομη όξυνση όλων των προβλημάτων στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας και όχι μόνο. Αποκαλύπτει  για ακόμα μια φορά το τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και των Αχαρνών.

Το ΔΣ του ΣΕΒΑ απαιτεί  να παρθούν τώρα μέτρα για την αντιπλημμυρική  προστασία της περιοχής μας χωρίς καμία αναμονή. Οι περιουσίες μας και οι ζωές μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο  πότε θα πάρει μπρός η νέα δημοτική αρχή.

Αντιπλημμυρικά έργα χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, έργα - ανοικτές πληγές σε εξέλιξη που χρονοτριβούν, έργα επείγοντα που δεν υπάρχουν στον προγραμματισμό.

Μετά τις πλημμύρες τα κροκοδείλια δάκρυα και η υποκρισία περισσεύουν ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό δεκαετίες.
Φτάνει πια η κοροϊδία.

Απαιτούμε τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα για τις περιοχές του Δήμου μας με εντοπισμένο πρόβλημα. Προέχει να μην θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές όπως στο παρελθόν.

Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Όσοι επικαλούνται τα καιρικά φαινόμενα κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της ΕΕ. Πολιτική που συνεχίζεται: Προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας («βιοκλιματικές» αναπλάσεις, «περιβαλλοντικούς» ποδηλατοδρόμους, λευκές νύχτες κ.α.), την ίδια στιγμή που  δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές στις  λαϊκές συνοικίες.

Οι καταστροφές συνεχίζουν να πλήττουν τους δήμους  όπως το Μενίδι , την περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, με φτώχεια και εγκληματικότητα αλλά και συνολικότερα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, που επιδεινώθηκαν  με την  κρίση.

Απαιτούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - κυβέρνηση - περιφερειακή διοίκηση - τοπική διοίκηση -  να λάβουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα.

·         Άμεση ολοκλήρωση των έργων του ρέματος της Εσχατιάς και εκπόνηση μελέτης και κατασκευή των έργων διευθέτησης του ρέματος Καναπίτσας με παράλληλη σύνταξη των μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των περιοχών του Δήμου, που θα βασίζεται στις διευθετήσεις των ρεμάτων. Ιεράρχηση της κατασκευής των έργων αυτών με βάση τον βαθμό επικινδυνότητας κάθε περιοχής.
·         Άμεση δημοπράτηση και κατασκευή των αγωγών ομβρίων στο κεντρικό Μενίδι, για τους οποίους υπάρχει έτοιμη μελέτη.
·           Άμεση καταγραφή (τώρα) των πλέον επικίνδυνων σημείων πλημμύρας του     Δήμου και ιεράρχησή τους ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητάς τους, που θα   βασίζεται στην μέχρι σήμερα εμπειρία των προηγούμενων πλημμυρών.  
§  Κατάρτιση σχεδίου μέτρων πολιτικής προστασίας με προμήθεια όλων των απαιτούμενων μηχανημάτων και υλικών που θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.
Το σχέδιο θα προβλέπει την διάθεση του απαιτούμενου προσωπικού και θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που διαθέτει η σύγχρονη τεχνολογία και αφορά στην πρόβλεψη έντονων βροχοπτώσεων πλημμύρας και την έγκαιρη παρέμβαση για την αποτροπή των κινδύνων κατά της ζωής των πολιτών και της καταστροφής των περιουσιών τους.

 
Δε χωράει καμία απογοήτευση. Είναι ώρα για  αγώνα και δράση για την ζωή που μας αξίζει. Αυτή τη ζωή κανείς δε θα μας τη χαρίσει. Με τον αγώνα μας θα τη διεκδικήσουμε και θα την κατακτήσουμε.

            Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ όπως πάντα έτσι και τώρα θα είναι μπροστάρης σε αυτά τα ζητήματα.

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΑ

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου