Ενάντια στο αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής και στα νέα εγκλήματα. Παλεύουμε για διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού.

Ενώσεις και Σύλλογοι ΕΒΕ Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής καλούν όλους τους συναδέρφους να πάρουν θέση στον αγώνα για την ΖΩΗ και την ΥΓΕΙΑ την δική μας και των οικογενειών μας.


ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Ενάντια στο αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής
και στα νέα εγκλήματα σε Γραμματικό και σε λατομεία της Αττικής.
Παλεύουμε για διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού.

Αυτοί που μας τσακίζουν στα χρέη, στη φορολογία και μας απειλούν κάθε μέρα με κατασχέσεις, θέλουν να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε να ζούμε δίπλα στο σκουπιδαριό, δίπλα στον "καρκίνο" του ΧΥΤΑ Φυλής και στις νέες "Φυλές" που ετοιμάζουν.
Οι μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι ήμαστε αναπόσπαστο κομμάτι κάθε περιοχής. Ζούμε και εργαζόμαστε σε περιοχές που ζει λαϊκός κόσμος, που παλεύει για το μεροκάματο. Μαζί με αυτόν τον κόσμο θα δώσουμε τη μάχη για μια πιο ανθρώπινη ζωή, ενάντια στον καρκίνο των χωματερών που μας καταδικάζουν να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Έχουμε το δίκιο και την δύναμη να εμποδίσουμε αυτούς που μας γεμίζουν καρκίνο για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Τώρα είναι ώρα για δράση - Όλοι οι συνάδελφοι μας έχουν θέση στον αγώνα για τη ΖΩΗ και την ΥΓΕΙΑ τη δικιά μας και των οικογενειών μας.
Διεκδικούμε :
-Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο ήδη υπάρχων ΧΥΤΑ. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
- Όχι στο νέο έγκλημα της δημιουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
-Όχι στη δημιουργία ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ στα λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ, Σταμέλου και Κυριακού.
-Καθορισμός κριτηρίων καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
-Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.
-Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.
-Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των κατοίκων κάθε περιοχής μέσω δημοτικών τελών. Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι αλυσίδες καταστημάτων με πρόσθετη φορολογία.
- Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Επίθετο                              Όνομα                          Υπογραφή
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου