Ανακοίνωση για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

 

Ανακοίνωση

14 Μάρτη 2023 Αρ.Πρωτ. 144

Συνάδελφοι,

Από τα μέσα του φθινοπώρου ο σύλλογός μας στις εξορμήσεις του στην αγορά για την ενημέρωση των συναδέλφων έβαζε το ζήτημα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε αναλογία με την αύξηση του πληθωρισμού. Καλώντας τους συναδέλφους σε κινητοποιήσεις διαπιστώναμε και τότε και τώρα ότι αυθαίρετες ομάδες, χωρίς τη νομιμοποίηση καμιάς συλλογικής διαδικασίας λειτουργούν υπόγεια προσπαθώντας να συμπαρασύρουν τους συναδέλφους στη λογική του καθ’ ησυχασμού αλλά και του εγκλωβισμού σε άλλης μορφής μονοπάτια, τύπου λευκές νύχτες, μαύρες Παρασκευές ή πράσινες Δευτέρες...

Όλες αυτές οι ομάδες, στα προβλήματα που τονίζουμε ότι σταθερά μας πνίγουν, κωφεύουν συστηματικά καθώς εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα που απαιτούν υποταγή και φρόνιμη στάση συνεργασίας με την κυβέρνηση, το δήμο και τους φορείς που υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Τώρα θυμήθηκαν την αύξηση του κόστους των εισφορών, τώρα που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί, τώρα που ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν το νόμο που αφορά την δήλωση εργασίας του εργαζομένου στην Εργάνη μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη των μεγάλων προστίμων.

Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Τι κρύβεται πίσω από την εφαρμογή αυτού του μέτρου; Μήπως η κυβέρνηση επιθυμεί να κατοχυρώσει την εργασία τόσων εργαζομένων, όπως ευαγγελίζεται; Τότε γιατί αποδυνάμωσε την επιθεώρηση εργασίας τόσο από προσωπικό όσο και ως αντικείμενο παρέμβασης; Η κυβέρνηση αυτή όπως και οι προηγούμενες αφού “έβαλαν” χέρι στην παιδεία μετατρέποντάς την σε εμπόρευμα, αφού “έβαλαν” χέρι στην υγεία μετατρέποντας την σε εμπόρευμα, ήρθε η ώρα να “βάλουν” χέρι και στην εργατική δύναμη που ο κάθε εργαζόμενος διαθέτει για να ζήσει σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και φτωχοποίησης. Με την εφαρμογή αυτού του μέτρου νομιμοποιείται ακόμη περισσότερο στην εργατική συνείδηση η ελαστική και ταυτόχρονα εντατικοποιημένη εργασία. Ακόμη και για το διάλειμμα ο εργαζόμενος πρέπει να χτυπά κάρτα. Σε λίγο θα ζητήσουν να χτυπάει κάρτα ακόμη και για την τουαλέτα…Απαιτώντας από όλους εμάς τους αυτοαπασχολούμενους να βάλουμε το χέρι στην τσέπη (εξοπλισμός, λογιστική εργασία κτλ.) , για άλλη μια φορά για να τηρήσουμε το νόμο, δημιουργούν τέτοιες συνθήκες ώστε να είμαστε ευάλωτοι σε οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος(πχ. ξέχασε κάποιος υπάλληλος να δηλώσει την έναρξη της εργασίας του) με τον πέλεκυ των προστίμων να πέφτει βαρύς, ως και 10Κ€, ώστε μια ώρα νωρίτερα να κλείσουμε, περνώντας στην ανεργία. Αυτός είναι ο στόχος, αυτός και ο απώτερος σκοπός!

Με όλους αυτούς που μας κυβερνούν εδώ και αρκετές δεκαετίες το βαρέλι δεν έχει πάτο... Κάθε μέρα που δεν θα σηκώνουμε μέτωπο δράσης και διεκδίκησης θα είναι για εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, μια χαμένη ημέρα, μια ημέρα ήττας! Πρόσφατο παράδειγμα νεότατης ενεργής συναδέλφου που θα κλείσει μέχρι το Πάσχα το μαγαζί της, έπειτα από 32 χρόνια λειτουργίας!



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου