Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/3 11.30 στα Προπύλαια


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών παίρνει μέχρι στιγμής αποφασιστική απάντηση από τον λαό μας, μέσα από τα αλλεπάλληλα συλλαλητήρια που οργανώνουν ενώσεις επαγγελματιών, σωματεία και φορείς σε όλη την χώρα. Είναι ενθαρρυντικό ότι την περασμένη Τετάρτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν δεχόμαστε να μπαίνει η ζωή μας

στο ζύγι με τα κέρδη τους.

Την Πέμπτη 16 Μάρτη, δίνεται συνέχεια με νέα πανελλαδική απεργία για να μην ξεχαστεί και να μην παραγραφεί το έγκλημα της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων Γιατί είναι εγκληματική η πολιτική της απελευθέρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου που ολοκλήρωσαν η μια κυβέρνηση μετά την άλλη, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Αυτές οι κατευθύνσεις απαιτούσαν τον καταμερισμό του ΟΣΕ προκειμένου τα μονοπώλια των μεταφορών να εκμεταλλεύονται τα “κομμάτια” που φέρνουν κέρδος, αφήνοντας να ρημάζουν οι υποδομές και τα μέσα ασφαλείας αφού η εγκατάσταση και η συντήρηση τους θεωρείται κόστος για τους επενδυτές και το κράτος τους. Έτσι οδηγήθηκαν στον θάνατο δεκάδες νέοι άνθρωποι και στον θρήνο μια ολόκληρη χώρα.

Ο ένοχος είναι ένας και κρύβεται πίσω από κάθε μεγάλο η μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι μικροί επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι και η νεολαία μας.

Είναι η ανάπτυξη τους που στις ράγες της

συνθλίβονται οι ανάγκες μας και οι ζωές μας!

Το ζήσαμε στην περίοδο της πανδημίας όταν αντί να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία η κυβέρνηση νοίκιαζε κλίνες από τους ιδιώτες και στήριζε την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων ρίχνοντας ταυτόχρονα τα πάντα στην «ατομική ευθύνη». Σήμερα στην υγεία το έγκλημα συνεχίζεται με την ιδιωτικοποίηση δημοσίων νοσοκομείων όπως π.χ. η Ογκολογική Μονάδα του Παίδων Αγ. Σοφία.

Το ζήσαμε στις μεγάλες φωτιές της Αττικής και της Εύβοιας, στις πλημμύρες των προηγούμενων ετών όπου η ανυπαρξία των αναγκαίων υποδομών και μέτρων πρόληψης κόστισε ζωές και περιουσίες. Τότε που πάλι ψάχνανε τον ένοχο στο «ανθρώπινο λάθος» και την «κακιά στιγμή».

Το ζούμε καθημερινά όταν βλέπουμε τους ισχυρούς αυτού του τόπου, τα μονοπώλια να αυγατίζουν τα κέρδη τους με φοροαπαλλαγές, ενέσεις ρευστότητας και άλλα τέτοια «κόλπα», την ίδια στιγμή που εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις των εισφορών, την ακρίβεια, τους υπέρογκους λογαριασμούς της ενέργειας, έχοντας μάλιστα και την δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών πάνω από το κεφάλι μας.

Η πείρα ιδιαίτερα των τελευταίων εβδομάδων δείχνει ότι το μόνο που υπολογίζουν ως αντίβαρο στην πολιτική τους είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση του οργανωμένου κινήματος. Γι’ αυτό και προσπαθούν με ένταση της καταστολής και προβοκάτσιες, με διάφορα σαθρά επιχειρήματα, να ανακόψουν την ορμή του λαϊκού ποταμιού. Όμως μέχρι στιγμής καταγράφουν απόλυτη αποτυχία! Όλοι μαζί, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, νεολαία έχουμε την δύναμη να βάλουμε στόπ στην κατρακύλα της και να διεκδικήσουμε να ζούμε όπως μας αξίζει. Γι’ αυτό:

  • Δίνουμε ραντεβού την Τετάρτη 15 Μάρτη στις 19:00 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων και φορέων στο Δημαρχείο Αχαρνών.

  • Κλείνουμε τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας και συμμετέχουμε με κάθε τρόπο στη συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. Πριν την αποχώρηση κλείνουμε συμβολικά για μισή ώρα (9:00 – 9:30) τον δρόμο στην διασταύρωση Πάρνηθος και Δεκελείας (απέναντι από τα Goody’s).

Πούλμαν για την συγκέντρωση θα αναχωρήσουν στις 9:45 π.μ. από:

  • Πλ. Καράβου

  • Κόκκινο Μύλο (τριγωνική πλατεία)


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου