Σχόλιο για το έκτακτο επίδομα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

 


Η κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη προχωρά στην ικανοποίηση ενός από τα πολλά αιτήματα που όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογός μας μαζί με άλλες Ενώσεις Επαγγελματιών ζητούσαμε για την άμεση στήριξη της υγείας και του εισοδήματός μας. Μια απόφαση που πάρθηκε υπό το βάρος των δεκάδων κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών στις οποίες προχώρησαν οι συνάδελφοι της περιοχής του Θριασίου και της Κοζάνης ( αυτές τις περιοχές αφορά το συγκεκριμένο μέτρο λόγω της πιο οξυμένης κατάστασης της εορταστικής περιόδου που βρισκόντουσαν)  .

 

Αποδεικνύεται ότι η οργάνωση των μικρών επαγγελματιών, η συσπείρωση στον Σύλλογό τους και ο από κοινού σχεδιασμός των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, αποτελεί τον μόνο αποτελεσματικό και ρεαλιστικό δρόμο για την ικανοποίηση των σημερινών μας αναγκών.

 

Η μικρή ανακούφιση που θα προσφέρει αυτή η αναγκαία παραχώρηση προς μια μερίδα συναδέλφων μας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. Επιμένουμε ότι όσο η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, εκεί που πραγματικά γίνεται η διασπορά του ιού (μεγάλοι χώροι δουλειάς, ΜΜΜ κλπ.), όσο αφήνει στο έλεος των ελλείψεων και της υποβάθμισης το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι μικροί επαγγελματίες θα παραμένουμε κλειστοί, θα συνεχίσουμε να είμαστε σε κωματώδη κατάσταση.

 

Δεν ξεχνάμε άλλωστε την ειλικρινέστατη παραδοχή στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ίδιου του Υπουργού Α. Γεωργιάδη σε παλαιότερες παρεμβάσεις  των Συλλόγων  μας, ότι οι ανάγκες μας αποτελούν κόστος και ότι για όλα φταίει η φοροδιαφυγή!!! Ας σταματήσουν τους μποναμάδες στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να ικανοποιήσουν τώρα τα δίκαια αιτήματά μας στο σύνολό τους.

 

Τώρα είναι ώρα ακόμα οι μικροί επαγγελματίες να βγάλουν συμπεράσματα. Τώρα περισσότεροι συνάδελφοι να μπουν στην μάχη. Να δυναμώσει η συζήτηση μέσα στους Συλλόγους, η διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την υγεία και το εισόδημά μας, να παρθούν ακόμα πιο δυναμικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!



 

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

 

  • Άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο θα ισχύσουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα.
  • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Άμεση αποζημίωση σε επαγγελματίες και εμπόρους που είχαν εφοδιάσει τις επιχειρήσεις τους με ευπαθή προϊόντα για λειτουργία με click away και έκλεισαν λόγω αυστηροποίησης των μέτρων.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις».

 

 

Επόμενο ραντεβού στην διαδικτυακή σύσκεψη του Σ.Ε.Β.Α.,

 

την Τετάρτη 10 Μάρτη, στις 7.00 μ.μ.

 

 (http://sevaharnon.blogspot.com/2021/03/blog-post.html )

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου