«Να παρθούν τώρα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης»


 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


«Να παρθούν τώρα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης»


Οι μικροί επαγγελματίες συνεχίζουμε να βιώνουμε την αβεβαιότητα και το άγχος για τον μέλλον των επιχειρήσεών μας και του εισοδήματός μας. Το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου της Δυτικής Αττικής που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων έμειναν κλειστοί την εορταστική περίοδο είναι αποτέλεσμα των επίμονων και μαζικών αγώνων μας. Όμως αποτελεί «ψίχουλο» μπροστά στα μεγάλα χρέη που συσσωρεύονται και τις μεγάλες ανάγκες που έχουν οι οικογένειές μας.


Οι Σύλλογοι που υπογράφουμε το παρόν κείμενο διεκδικούμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης. Οι επαγγελματίες της εστίασης παραμένουμε κλειστοί εδώ και περίπου 5 μήνες με ευθύνης της Κυβέρνησης. Γιατί η Κυβέρνηση ανακοινώνει το ένα lockdown μετά το άλλο και ταυτόχρονα αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ακόμα και τώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει «κόκκινο» δεν ενισχύει τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, εκεί όπου με δική της ευθύνη υπάρχει συνωστισμός και διασπορά του ιού.


Τη στιγμή που η Κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια σε ΜΜΕ, σε εταιρείες διοδίων και σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνει τους μικρούς επαγγελματίες της εστίασης με 800 ευρώ (που έδωσε προ μηνών) και με τα μισο-δανεικά της "επιστρεπτέας προκαταβολής" και αυτά για όσους μπόρεσαν να τα πάρουν.


Οι επαγγελματίες στην εστίαση έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

  • Χορήγηση έκτακτου εφάπαξ επιδόματος 2.000 ευρώ για να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στα μεγάλα έξοδα που απαιτούνται για την επανεκκίνηση των καταστημάτων μας όταν αυτό επιτραπεί.

  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους επόμενους 6 μήνες και να επιστραφούν όσα έχουμε πληρώσει το διάστημα που είμαστε κλειστά. Να σταματήσει η απόδοση του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όλο το διάστημα που ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα.

  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

  • Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

  • Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.





ΔΣ Συνδέσμου ΕΒΕ Αχαρνών (ΣΕΒΑ)

ΔΣ Ένωσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου

Διοικούσα Επιτροπή Ένωσης ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας

Διοικούσα Επιτροπή Ένωσης ΕΒΕ Ασπρόπυργου


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου