Η ΟΒΣΑ στηρίζει τα αιτήματα των Συλλόγων Εμποροϋπαλλήλων για μετρά προστασίας στους χώρους δουλειάς, για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 14/04/2020
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα σουπερ μάρκετ και την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων που κινητοποιούνται στις 15 Απριλίου, ημέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα δικαία αιτήματα των σωματείων των εμποροϋπαλλήλων. Οι θέσεις και τα αιτήματα τους είναι και αιτήματα των οικογενειών μας.
Oι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό. Τα σουπερ μάρκετ είναι οι χώροι που αποτελούν σήμερα τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού και στους οποίους εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι. Ανησυχούν για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους αφού τα μέτρα προστασίας είναι από ελλιπή ως ανύπαρκτα, μιας και αποτελούν κόστος, για τα μονοπώλια στο κλάδο τροφίμων. Από την άλλη μεριά μεγαλώνει η εντατικοποίηση της εργασίας και το χτύπημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Αποδεικνύεται σήμερα, όπως και σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ότι είναι μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας, η στήριξη των δικαιωμάτων μας, η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Όπως έγινε και στις 7 Απριλίου που σωματεία και ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων, ενώσαμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους στην υγεία και άλλος εργαζόμενους και απαιτήσαμε να παρθούν τώρα μετρά στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας, τον εξοπλισμό των νοσοκομείων με κρεβάτια, με ΜΕΘ, τη πρόσληψη μονίμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κ.α.
Η ΟΒΣΑ στηρίζει τα αιτήματα των Συλλόγων Εμποροϋπαλλήλων για μετρά προστασίας στους χώρους δουλειάς, για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Καλούμε τις ενώσεις, τους συλλόγους και τα κλαδικά σωματεία μας να συμπαρασταθούν έμπρακτα με κάθε πρόσφορο τρόπο.
                                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜ/ΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                     ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου