ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Προς τα Σωματεία και Φορείς του Δήμου Αχαρνών


Σ.Ε.Β.Α.
Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών

Α. Μουστακάτου 2 και πλατεία Α.γ. Νικολάου Ά όροφος, Αχαρναί,
Τ.Κ. 13674 Τηλ. 6937 898200
Α.Φ.Μ. 999900807 Αριθμός Πρωτοδικείου Αθηνών 4847
E-mail: sebaharnon@yahoo.gr

Αρ.Πρωτοκόλλου 69
Αχαρναί 12/03/2020



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς τα Σωματεία και Φορείς του Δήμου Αχαρνών
«Δε θα γίνουμε φυλακή της ΕΕ - Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών για τις χώρες προορισμού τους.»
Ο ΣΕΒΑ καλεί τα Σωματεία και τους Φορείς να υπογράψουν το παρόν κείμενο καταδίκης της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και όσων την ασπάζονται, που εγκλωβίζει στα νησιά και στα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες.
Η Κυβέρνηση, έχει τεράστιες ευθύνες όπως και οι προηγούμενες γιατί εφαρμόζοντας πιστά τη συνθήκη του Δουβλίνου αλλά και την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, εντείνει και επεκτείνει το πρόβλημα αντί να το λύνει.
Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των συνθηκών, της πιστής προσήλωσης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ όλων των ελληνικών Κυβερνήσεων διαχρονικά, είναι και η φημολογούμενη μεταφορά εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στο κλειστό και ήδη υπερκορεσμένο κέντρο της Αμυγδαλέζας, τη στιγμή που όχι μόνο δεν επισπεύδονται οι διαδικασίες ασύλου, αλλά αντίθετα με απόφαση της Κυβέρνησης, αυτές οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων, έχουν παγώσει.
Χαιρετίζουμε τα Σωματεία και τους Φορείς του Μενιδίου που μαζί με τον ΣΕΒΑ , όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν τοποθετηθεί και έχουν πάρει θέση στο πρόβλημα του προσφυγικού, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των ακριτών νησιωτών μας.
Διεκδικούμε, εδώ και τώρα:
  • Να καταργηθούν οι κανονισμοί του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μην δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
  • Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές
Τα ΔΣ των Σωματείων και των φορέων που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, δεν θεωρούμε ότι εχθρός μας είναι τα θύματα μιας βαρβαρότητας και οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Αντίθετα, ο ελληνικός έχει ζήσει το δράμα της προσφυγιάς και τα τελευταία χρόνια έζησε της μετανάστευσης εκατοντάδων χιλιάδων ελληνόπουλων που τα έδιωξε η φτώχεια , η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά. Εχθρός μας, είναι η πολιτική που από τη μια στηρίζει τους πολέμους για τα συμφέροντα των λίγων αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-φυλακή για να προστατεύεται το "φρούριο" της ΕΕ. Από αυτή την σκοπιά είναι απαράδεκτο η δημοτική αρχή Αχαρνών τη στιγμή που προσκυνά ΕΕ και ΝΑΤΟ, όλους όσους δημιουργούν το πρόβλημα την ίδια στιγμή να στοχοποιεί τους ξεριζωμένους λαούς.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, φασιστικές - ρατσιστικές φωνές που επιδιώκουν να μας στρέψουν απέναντι σε δυστυχισμένους ανθρώπους και γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα, αυτών που με όχημα το προσφυγικό παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια.





Το Δ.Σ του Σ.Ε.Β.Α.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου