Ο.Β.Σ.Α. ΨΗΦΙΣΜΑ στους χιλιάδες εργαζόμενους και Επαγγελματίες Thomas Cook

ΨΗΦΙΣΜΑ


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, στους χιλιάδες εργαζόμενους και Επαγγελματίες που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, πολλοί και στη χώρα μας, μετά την πολύκροτη χρεοκοπία του γίγαντα του Τουρισμού Thomas Cook. Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που αγωνιούν για το αύριο, αλλά και οι οικογένειες που βρέθηκαν επί ξύλου κρεμάμενοι με την αγωνία πως και πότε θα γυρίσουν σπίτια τους.

Απ’ ότι φαίνεται όμως εκατοντάδες είναι και οι επαγγελματίες στη χώρα μας που βρίσκονται ξαφνικά στον αέρα. Συνάδελφοι με τουριστικά γραφεία ή καταλύματα, βιοτέχνες- παρασκευαστές που συνεργάζονταν άμεσα ή έμμεσα βρίσκονται σήμερα σε πραγματικά δύσκολη θέση, στην Κρήτη, στη Ρόδο στη Λαμία και αλλού.

Είμαστε στο πλευρό τους, και απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί λύση ώστε να μην οδηγηθούν στη χρεοκοπία λόγω του έκτακτος αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής σπεύδει απ’ ότι φαίνεται να παρηγορήσει τους μεγαλοξενοδόχους με ορισμένες επιπρόσθετες απαλλαγές. Εμείς ζητάμε εδώ και τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τις μικροεπιχειρήσεις τους που πλήττονται άμεσα

Ζητάμε:
-Να μη χαθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και οι άμεσες πληρωμές προς τους επαγγελματίες που βρίσκονται στον αέρα.
-Να παρθούν ορισμένα μέτρα προστασίας των εν λόγω επαγγελματιών, διευκόλυνση σε ρυθμίσεις που είναι ενταγμένοι, να παγώσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης- πλειστηριασμού που πιθανά είναι σε εξέλιξη.
-Αφορολόγητο όριο στις 12.000,00€ για όλους τους επαγγελματίες.

Το παραπάνω παράδειγμα επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας για επαγρύπνηση και Αγωνιστική ετοιμότητα. Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει τη θέση του στον Αγώνα, να απορρίψει τις κυβερνητικές σειρήνες περί ανοχής και τις ανέξοδες υποσχέσεις περί ανάπτυξης για όλους. Έχουμε πια πείρα! Ξέρουμε καλά ότι στο ρινγκ της ελεύθερης αγοράς, του οξύτατου ανταγωνισμού, ακόμα και στη δήθεν βαριά βιομηχανία του Τουρισμού, χαμένοι είναι πάντα οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και όχι οι μεγαλομέτοχοι που απολαμβάνουν και σήμερα τα εκατομμύρια που έχουν θησαυρίζει τόσα χρόνια.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου