ΟΛΟΙ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Σεπτεμβρίου ώρα 3:30μμ

Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμός μενίδι

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ,

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Ο ΣΕΒΑ καλεί τα μέλη του μικρούς αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας σε μαζικό ξεσηκωμό για να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα αντισεισμικά μέτρα στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, αλλά Κυβέρνηση – Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή Αχαρνών δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία των σχολικών μονάδων της περιοχής.
Ιδιαίτερα φέτος που σε πολλά σχολεία της περιοχής, υπάρχουν εκτεταμένες φθορές από τον πρόσφατο σεισμό της 19ης Ιουλίου. Σχολεία που δεν έχουν ελεγχθεί, άλλα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 6ο – 12ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών που ουσιαστικά είναι ανέφικτο να ανοίξει στην ώρα του. Εκτεταμένες ζημιές υπάρχουν και σε άλλα σχολεία όπως στο 8ο Δημοτικό , στο 9ο Δημοτικό και αλλού.
Σημειώνουμε ότι η κατάσταση στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών είναι συνολικά απαράδεκτη και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρκετά περιστατικά με πτώσεις σοβάδων, μπάζων και άλλων αντικειμένων και καθαρά από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό μαθητή ή εκπαιδευτικού.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να συντονίσουν τώρα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να τις στελεχώσουν με ανθρώπινο δυναμικό, να δώσουν έκτακτη χρηματοδότηση για λυθεί ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των παιδιών μας.

Η Δημοτική Αρχή Αχαρνών, δεν μπορεί να δικαιολογείται με το αστείο επιχείρημα ότι τώρα ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου όταν αποτελείται από στελέχη προηγούμενων Δημοτικών Αρχών που έχουν ευθύνη για τη συνολική κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία του Δήμου μας.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, ότι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είναι και πάλι Αντιδήμαρχος με τη «νέα» Δημοτική Αρχή. (Ούτε αυτός γνωρίζει;;;;)

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε κι άλλη τραγωδία σαν κι αυτή που ζήσαμε πριν 20 χρόνια στο σεισμό της Πάρνηθας.
Κουραστήκαμε να ακούμε από τους υπεύθυνους λόγια παρηγοριάς μετά από κάθε κακό.
Είναι ώρα να παλέψουμε για τη ΖΩΗ και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των δικών μας παιδιών μας.

Διεκδικούμε:

  • Να πραγματοποιηθεί τώρα δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 19ης Ιουλίου.
  • Να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία της περιοχής σε μόνιμη και σταθερή βάση

ΟΛΟΙ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στη Συνεδρίαση του 

Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

(Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε , Στάση ΜΕΤΡΟ Εθνική Άμυνα)

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Σεπτεμβρίου ώρα 3:30μμ

Πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 2μμ από την πλ. 

Καράβου στο Μενίδι



ΤΟ ΔΣ του ΣΕΒΑ
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου